Biytaş tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Bursa'daki çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan mühendislere, 'güneşten elektrik üretimi ve yenilebilir enerji kaynakları' konularında bilgi verildi.
Isıtma, soğutma ve havalandırma, havuz ve sauna üretim, uygulama ve satışını yapan Bursa'nın öncü kuruluşu Biytaş, 'Mühendis Bilgi Paylaşım Toplantıları' adıyla seminerler dizisi başlattı. Şirketin Nilüfer'deki Elektro Mekanik Plaza'da bulunan merkezinde gerçekleşen ilk seminerde Bursa'daki kamu kurumları, belediyeler ve özel sektör kuruluşlarında görev yapan mühendislere, 'güneşten elektrik üretimi ve yenilebilir enerji kaynakları' konularında uzmanlar tarafından bu alandaki son gelişmeler hakkında bilgiler verildi.
Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği bir süreç yaşandığını söyleyen Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, hızla kalkınan Türkiye'de mühendislere büyük sorumluklar düştüğünü söyledi. Biytaş olarak yeni bilgilere çok önem verdiklerini ve bu bilgileri paylaşmayı ilke edindiklerini vurgulayan Gülçimen, "Bursa'ya ve ülkemize faydalı olmak, toplumsal gelişmenin önünü açmak için bu toplantıları başlattık. Her ay farklı bir konuda uzmanları buraya getirip kentimizdeki mühendisleri yeni teknoloji ve sistemlerde bilgilendireceğiz" dedi. Enerji konusunda dışa bağımlıktan kurtulmak için son yıllarda yenilebilir kaynaklara önem verildiğinin altını çizen Gülçimen, "Doğalgaz kaynağı olmayan bir ülke olarak elektrik üretiminde en fazla pay doğalgazdadır. Doğal gazın enerji üretimdeki ağırlığını azaltmak için kaynak çeşitliliğine gidilmesinin yanı sıra yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verilmesi lazım. Buna dikkat çekmek için, bugün güneşten elektrik elde eden sistemler hakkında konunun uzmanları bize bilgi verecek" diye konuştu.
Seminerin konuşmacısı Gümrah Can Demirbolat, günümüzde güneşten elektrik elde eden sistemlerin hızla yaygınlaştığını, ilk yatırım maliyetlerinin düştüğünü, verimliklerinin arttığını ve ömürlerinin uzadığını söyledi. Canbolat, "Güneş gibi kesintisiz güç kaynağından elektrik üreten sistemler sayesinde dünyamızın kaynakları korunuyor ve enerji maliyetleri düşüyor" dedi.
Elektrik Elektronik Mühendisi Elham Maghsoodi de isteyen herkesin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) iznine gerek olmadan 1 KW'dan 1 MW'ye kadar elektrik üretilebileceğini söyledi. Yenilenebilir enerji yatırımlarına devlet tarafından bir kısmının hibe olarak, geri kalan bölümünde uzun vadeli düşük faizli kredilerle teşvik edildiğini belirten Maghsoodi, "Dilerseniz fazla enerjinizi de dağıtım şirketine satabilirsiniz. Yapacağımız yatırımı 5 yılda geri aldığınız gibi, kesintisiz kaliteli elektriğe kavuşuşunuz" diye konuştu. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Güneşten Elektrik Üretmek Çok Ucuz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?