Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 'İklim uyum stratejilerinin geliştirilmesi için kurumsal ve teknik kapasitenin arttırılması' projesi kapsamında atölye çalışmaları Bursa'da yapıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele edilmesi ve iklim değişikliğine uyumun sağlanması amacıyla gerekli stratejilerin oluşturulması için çalışma başlattı. Bu kapsamda yürütülen 'İklim uyum stratejilerinin geliştirilmesi için kurumsal ve teknik kapasitenin arttırılması' projesi, Ricardo-AEA ve Bluecern koordinasyonunda İngiltere Büyükelçiliği'nin finansal desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı.
Bursa Kent Konseyi (BKK) salonlarında yapılan toplantıya, eski Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Nuri Uslu ve Saffet Benli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Şube Müdürü Gürcan Seçgel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İklim Değişikliği Uyum Şube Müdürü Ayşe Yıldırım Coşgun, İngiltere Ankara Büyükelçiliği'ni temsilen Arif Cem Gündoğan, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Mustafa Uysal ile yerel paydaşlar ve proje ekibi katıldı. Atölye çalışmasında, iklim değişikliğinden etkilenebilir alanlar olarak belirlenen 6 konu başlığından 'su kaynakları ve afet yönetimi' konularına üzerinde duruldu. İklim değişikliğine uyum için kentsel planlamanın önemi vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, iklim değişikliğinin önemli konu olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası işbirliklerine açık olduklarını ifade etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu ise, iklim değişikliği çalışmalarında belediyelerin rollerini ve Büyükşehir Belediyesi'nin projeden beklentilerini açıkladı.
Eski Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Nuri Uslu; ülke olarak iklim değişikliği alanında politik taahhütleri yeri getirdiklerini, uygulama sürecinde belediyelerin rolünün önemli olduğunu söyledi. Bluecern temsilcisi İzzet Ceren ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen çalışmanın önemli olduğunu, proje sayesinde Avrupa ölçeğinde edinilen deneyimlerin Türkiye'ye aktarıldığını belirtti. Ricardo AEA uzmanları Raphael Sibille, Neil Walmsley ve Aaron Burton ise, iklim uyum stratejilerinin geliştirilmesi konusunda Avrupa ölçeğindeki uygulamalardan örnekler sundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Şube Müdürü Gürcan Seçgel, iklim değişikliği çalışmalarını ulusal ölçekte Bursa ve Gaziantep'in başlattığını dile getirerek, duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından iklim değişiklinin Bursa'ya etkileri, haritalama yöntemiyle konuşuldu. Daha sonra ise su ve afet yönetimi alanlarıyla ilgili analiz yapıldı. Atölye çalışmalarının ardından saha gezileri gerçekleştirildi. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Gündem 'İklim Uyum Stratejileri' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?