Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, geride kalan 1 yıllık dönemde Giresun Üniversitesi'ne hep çivi çaktıklarını belirterek üniversitenin büyümesinin bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
Prof. Dr. Öztürk, rektörlük binasında düzenlediği resepsiyonla bir yıllık görev süresini değerlendirdi. 23 Mayıs 2007 tarihinde Giresun Üniversitesi'nde rektörlük görevine başladığını hatırlatan Prof. Dr. Öztürk, bir yıllık görev süresinde açık, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti.
Giresun Üniversitesi'nde bir yıl önce 7 bin 740 olan öğrenci sayısının, bu eğitim-öğretim döneminde 8 bin 653'e yükseltilerek yüzde 42'lik artış yaşandığını belirten Rektör Öztürk, 294 olan akademik ve idari personel sayısının da 361'e çıkarıldığını dile getirdi.
Giresun Üniversitesi'nin mevcut akademik birimlerinin geliştirildiğini, bunun yanı sıra bazı yeni birimlerin de kurularak üniversitenin büyümesinin sağlandığını anlatan Öztürk, "Giresun'un 80 kilometrelik sahil şeridinde bulunan her ilçede, üniversitenin en az bir akademik birimin açılmasını hedeflemiştik. Bu hedefe varmış durumdayız. Piraziz ilçemizde Sağlık Bilimler Fakültesi, Giresun merkezde Karadeniz Stratejik Araştırmalar ve Uygulamama Merkezi, Keşap, Espiye ve Eynesil ilçelerinde meslek yüksekokulları kuruldu. Mevcut akademik birimlerimizde de yeni bölümler açtık. Bunların yanı sıra, Göç Araştırma ve Uygulama, Fındık Araştırma ve Uygulama, Osman Ağa Türk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile Konservatuar kurulması kararları YÖK'e sunulmuş ve onay beklenmektedir. Yine Bulancak ve Şebinkarahisar ilçelerinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları, Sağlık Yüksekokulu'nun Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürülmesi, Tirebolu ilçesinde İletişim Fakültesi ile Görele ilçesinde de Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları'nın kurulması kararları YÖK'ten çıkarılmış, Bakanlar Kurulu'nun imzasını beklemektedir" dedi.
GESBAV'IN KURULMASI ÜNİVERSİTENİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK Öğrenciler ile akademik ve idari personele, bilimsel araştırmalar ve sağlıkla ilgili gelişmeler ve ilerlemeler konusunda katkıda bulunmak amacıyla Giresun Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı'nın (GESBAV) kurulduğunu belirten Öztürk, vakfın Giresun Üniversitesi'nin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Üniversitelerin, öğrencilerin ve kentin entelektüel bilgi birikimini sağlayan ve besleyen kurumlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, bir yıllık görev süresinde Giresun Üniversitesi'nin önemli kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini, 96 akademisyeni Giresun halkı ve öğrencilerle buluşturduklarını ifade etti.
Rektör Öztürk, Giresun Tıp Fakültesi'nin kurulması kararının ardından Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bir an önce faaliyete geçirilmesi için de yoğun çalışmalar yürüttüklerini aktararak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Başlangıçta yeni yapılan 250 yataklı devlet hastanesinin ve hemen önündeki karayolları tesisinin üniversitemize tahsisi öngörülmüş, bunlar için üniversitemizden talep yazısı istenmiş ve bu talep yazıları yazılmış olmasına rağmen, yeni devlet hastanesinin üniversitemize kazandırılması mümkün olamamıştır. Mevcut koşullarda üniversitemizin gelişme hızının sürdürülebilmesi ve Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin süratle devreye sokulabilmesini teminen, Kale Devlet Hastanesi'nin uygun olabileceği kanaatine varılmış ve buranın üniversitemize devri istenmiştir. Yeni devlet hastanesi tamamlanmadığı için Kale Devlet Hastanesi buraya taşınmamış ve üniversitemiz tarafından da devralınmamıştır. Giresun Üniversitesi'nin önünde 2 tane hal tarzı bulunmaktadır. Kale Devlet Hastanesi'nin boş olarak devralınması, ki bu taktirde Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin devreye girmesi en az 18-24 ayı alacaktır. Kale Devlet Hastanesi'nin seyrekleştirilmiş de olsa, teçhizat, donanım ve personeli ile birlikte devralınması, ki bu taktirde Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi devir ile birlikte hemen hizmet vermeye başlayacaktır. Rektörlüğümüz, hali hazırda Kale Devlet Hastanesi'nin devri ile ilgili olarak iki protokol taslağının metni üzerinde çalışmaktadır. Metinlerden bir tanesi binanın boş olarak devralınmasına ilişkin olup bunda bir sorun yoktur. Diğer metin ise daha önce izah edilen mülahazaları karşılamak amacıyla binanın donanımı ve personeli ile birlikte devralınmasına ilişkindir. İkinci protokolün imzalanması, üniversitemiz ve kentimiz için ideal olandır." Geçen bir yıl içerisinde Giresun Üniversitesi'nin çok hızlı bir büyüme kaydettiğini tekrarlayan Öztürk, bu büyümenin hız kesmeden devam edeceğinin altını çizerek şunları söyledi:
"Bütün bu gelişmeler, geçen bir yıl içerisinde çok şeyin yapılmış ve yapılmakta olduğunu ortaya koymaktadır. Yani geçen bir yıl içerisinde üniversiteye hep çivi çakmışız." Resepsiyona Giresun Vali Vekili Serdar Polat, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler katıldı.
(AÇ-MU-Y) 24.05.2008 15:01 TSİ
Son Dakika › Yerel › Giresun Üniversitesi Rektörü Öztürk, 1 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?