Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim ve Medya Topluluğu tarafından, "İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar" panel düzenlendi.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Köksalan'ın moderatörlüğünü yürüttüğü panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, açılışta, iletişim ve idrak kanalları tıkanmamış bir toplumun her zaman özgür fikirler üretmeye aday olduğunu belirtti.
Özgür fikirler üretebilen ve bunu topluma yansıtabilen toplumlardan korkmamak gerektiğini vurgulayan Gür, "Düşünmeyen, düşünceleri baskılanmış olan, başkalarına düşüncelerini aktaracak kadar özgür ve hür olamayan insanlar her zaman illegal yapılara dönüşmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beybin Kejanlıoğlu da medya araştırmalarında eski kategorik sınıflandırmalar, yeni tematik yönelimler: Bozguna 5 kala duran saat adlı sunum yaptı.
Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Köker ise yaşam öykülerinin yazılması ve anlatılmasının tarihsel olarak kentlik kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.
Yaşam öykülerinin hem yöntem hem de teknik olarak iletişim çalışmalarını beslediğini ve malzeme sunduğunu ifade eden Köker, en çok metinin yaşam öykülerinin toplanması aracılığıyla ortaya çıktığına dikkati çekti.
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Serhat Güney ve Prof. Dr. Özden Cankaya da iletişim araştırmalarında sahada çalışmanın avantajları hakkında bilgi verdi.
Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Köker, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülkü Doğanay da Türkiye'de video aktivizm deneyimlerini anlatarak, çoğul video aktivizmlerin önemli olduğuna dikkati çekti. - Gaziantep
Son Dakika › Yerel › Gaün'de Panel - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?