Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) 25. yıl etkinlikleri devam ediyor.
GAFSAD binasında düzenlenen etkinliğe Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, Prof. Dr. Adnan Ataç konuk misafir olarak katıldı. Dernek binasında GAFSAD üyeleriyle bir araya gelen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, Türk paraları üzerinde fotoğrafların dönemsel değişimini anlattı. Prof. Dr. Adnan Ataç, fotoğraflar hakkında bilgiler verdi. GAFSAD tarafından Dr. Ersin Arslan adına sağlık çalışanları arasında düzenlenen yarışmanın jüriliğini Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, Prof. Dr. Adnan Ataç'ın yapacağı belirtildi. Fotoğrafla ilgilenenleri fotoğraf severleri aralarında görmekten mutluluk duyacağını belirterek Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği eski Başkanı Hasan Yelken, "Gaziantep fotoğraf sanatı derneği GAFSAD bu yıl 25. yılı kutlamaktadır. 25. yıl etkinlikleri çerçevesinde 9 Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ataç aramızda bulunmaktadır. Misafirlerimiz Gaziantep Kilis Tabip Odası ve GAFSAD olarak rahmetli Dr. Ersin Arslan anısına bir fotoğraf yarışması düzenlemiştik. Sağlık çalışanlarının katılabileceği fotoğraf yarışmasıydı. Bu yarışmanın seçici kurul üyeleridir. Fotoğraf severlere fotoğraf ile ilgilenen, fotoğraf sanatını seven herkesi aramızda görmek isteriz" dedi.
Paranın bir devletin idolleri arasında yer aldığını ifade eden 9 Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, "Aynı amaç ile kurulmuş ve aynı amaca hizmet eden iki derneğe birden üye olmayın. Bir derneğiniz olsun orda olun oraya sahip çıkın. Cebimizde taşıdığımız paramız var. İnsan hayatının devam ettirebilmesi için önemli bir araç. Elbette paranın üzerinde çeşitli imitasyonlar ve fotoğraflar bulunuyor. Bu fotoğraflar neyi temsil ediyor? Neden onlar paranın üzerinde? işte biz kullandığımız bir aracı parayı aslında iktidarın bir söylemini cebimizde taşıyoruz. Her iktidar kendi söylemini ve idoller kullandığı çeşitli araçlar üzerine yansıtır. Para bu araçların en önemlisi olarak hayatımızın bir parçasıdır. İşte o idoller önce paraya basılıyor sonra zihnimize işleniyor. Biz bunları kullanırken farkından olmadan bu ideolojinin birer parçası haline geliyoruz. Bu nedenle kullandığımız araçların iktidarın nasıl ne şekilde yönettiğini görmüş oluyor veya anlamış oluyoruz. Türkiye'de çok hızlı değişen bir para politikası vardır. Özellikle 1970'li ve 1980'li yıllardan itibaren bu süreç biraz daha hızlanmıştır. Son zamanlarda önce 1 YTL daha sonra tekrar Türk Lirasına geçtik ve bugünkü kullandığımız paraların iktidar ideolojisini cebimize koyduk, acaba zihnimize koyduk mu bugün ona bakacağız" şeklinde konuştu.
Resim sanatının artık ölmek üzere olduğunu, fotoğrafın günümüzde daha aktif bir rol alacağını belirten Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ataç, "Fotoğraf ile ilgili belki söylenecek şeyler insanın yaşamı ile ilgili belgelerin önemi üzerine durulabilir. Fotoğraf belgeselin yanı sıra bir tür duyguların ifade edilmesi anlamında da kullanılabilir olduğunu bir tür resim yapmak olduğunu söyleyebiliriz. Artık resminde yavaş yavaş ömrünü doldurduğunu söyleyebiliriz. Burada ressam arkadaşlarımız burada başka mesajlar çıkarabilir resim yerine artık fotoğraf ile ilgilenmeye başlasalar gelecekte daha çok belki çalışma şansları artabilir. Yani artık resim ölmek üzere, bunu yerine fotoğraf ile resim yapmak var bende bu anlatacağım" diye konuştu. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Gafsad 25. Yıl Etkinliği Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?