Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor

Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor

Skal International ve Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen Fethiye'nin marka bir şehir olma yolunda ilerlemesi ve turizmde Fethiye'nin konumunu içeren toplantı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

20.04.2013 09:32

Skal International ve Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen Fethiye'nin marka bir şehir olma yolunda ilerlemesi ve turizmde Fethiye'nin konumunu içeren toplantı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Fethiye Skal Kulüp ve Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen panele; Milliyet Köşe Yazarı Meriç Köyatası, TÜRKODER Başkan yardımcısı Zeynep Öziş, Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan ve Posta Gazetesi köşe yazarı, gazeteci Yazgülü Aldoğan konuşmacı olarak katılırken, toplantıda Fethiye'nin turizm markalaşması hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

2013 turizm haftası dolayısıyla gerçekleştirilen toplantı da Fethiye'nin turizmde marka olarak konumu, mevcut ilgiyi arttırma yöntemleri, markalaşma sürecinde bölgede yapılması gerekenler başlıkları altında birçok konu görüşüldü. Toplantı da aynı zamanda Fethiye'de ki bazı turizm işletmelerine Fethiye Skal Kulübü tarafından plaket takdim edildi.

Fethiye'nin bir çok turizm beldesine göre doğası ve coğrafyasıyla, kültür ve turizmiyle

daha da zengin ve daha önde olduğunu belirterek toplantının açılış konuşmasını yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediyesi'nin ilçenin markalaşması konusunda yaptığı projelere de teşekkür etti. Kaymakam Çalık'ın ardından Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından hazırlanan kısa filmin göstermesiyle devam eden toplantıda, konuklara dünyadaki marka şehirlerin nasıl oluşturulduğunu ve marka olmak için neler gerektiği konusunda görsel bilgilendirme yapıldı.

ethiye'nin marka şehir olabilmesi için bir çok eksiliğin de Fethiye Belediyesi tarafından giderildiğinin slaytlarla gösterildiği filmin ardından, Fethiye Belediye Başkanı Saatcı sunumuna geçerek, konuklara Fethiye ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında Fethiye'de ayrı ayrı marka olabilecek onlarca seçenek olduğu ve Fethiye'nin özellikleriyle marka olma adına zengin bir kent olduğunu belirten Saatcı, "Fethiye neden dört ay, beş ay turist alıyor da sonra boş geçiyor. Fethiye coğrafyasıyla içinde her şeyi barındıran bir şehir. Şehrimize Akdeniz çanağında ödül getiren tatil köylerimiz var. Her şeyi bırakalım bir yana, Kayaköy'ümüzün, Üzümlü'müzün bezi, dastarı ve şarabı var,

Seki'nin halısı var, denizimiz var, yeşilimiz var, mükemmel bir tabiatımız var.

Her şey var ama niçin Fethiye hak ettiği yeri alamıyor?

Ne için ulusal basında yer alamıyor? Halbuki kaşıkçı elmasımız dediğimiz, Göcek var, Ölüdeniz var, hava sporları, rafting, dalış, Likya yolu, dinlenme, eğlence hepsinin çeşitliliği var. Acaba bu kadar çeşitlilik içerisinde belli bir dalda branşlaşamamamızın veya özelimizi ortaya koyamamamızdan dolayı mı böyleyiz, onları hep üstatlardan dinleyeceğiz" dedi.

Daha sonra Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Kültür ve Sanat Günleri Komite Başkanı Mustafa Şıkman'ın başkanlığında devam eden oturumda, ilçemize bu konudaki birikimlerini paylaşmak için gelen konuk gazeteciler fikir ve görüşlerini paylaştılar. Kısa bir süre içerisinde adından kimsenin haberi olmadığı ve hızla tanınarak bir marka haline gelen en kısa vadedeki örnek Alaçatı'nın markalaşma sürecinin de incelendiği toplantı, vatandaşlar ve ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri ile soru cevap şeklinde devam etti.

Havasporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, Fethiye'nin markalaşmasında yamaç paraşütünün zaten bir marka olduğunu belirtip, "Yılda 63 bin tandem uçuş yapılmaktadır. Dağ bisikleti ve dağ krosu için Fethiye ve Ölüdeniz'in coğrafyasının mükemmel olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Meriç Köyatası da Fethiye Körfezi'nin doğal bir liman olduğunu, yat turizmi için bir sirkülasyona ihtiyacı bulunduğunu, açık denize bakan yerde 5 metre çapında bir tünelin 4 Milyon TL'ye açılabileceğini, belediye ve turizm yatırımcılarının bunu yapması halinde Göcek-Kaş arasında Fethiye Körfezi'nde yatçıları için uğrak bir doğal liman olacağını söyledi. "Fethiye Karagözler kısmına 30'ar odalı 20 otel yapılsa önlerine de 50'şer tekne bağlama yeri yapılsa bin teknelik marina hazırlanmış olur. Yat turizmi para harcar" diyen Meriç Köyatası, "Yatların bakımı için de çok para harcanmaktadır. Göcek'teki yat yığılması Fethiye Körfezi'ne böylece çekilebilir" dedi.

"Yöreye gelen yatçılar karayı da keşfetmek ister" diyen Meriç Köyatası, "Böylece alternatif turizmle de karşılaşır. Fethiye bu açıdan keşfedilmeye değer. Ama önce yatçıları körfeze getirmek gerekir. Bunun için Göcek-Fethiye arasında Bodrum'da yapıldığı gibi kış trofesi gerçekleştirilebilir. Yelken yarışları ikili yarışma haline getirilebilir. Fethiye Körfezi'ne mobil iskele kurularak krozoviyer turizm gerçekleştirilebilir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement