Eskişehir'de Doğal Gaz Çalışması Başlatılan Mahalle Sakinleri: "Bu Kış Ağaç Dalıyla Isındık. Emekli Maaşıyla Kömür Almak Mümkün Değil Zaten" - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Doğal Gaz Çalışması Başlatılan Mahalle Sakinleri: "Bu Kış Ağaç Dalıyla Isındık. Emekli Maaşıyla Kömür Almak Mümkün Değil Zaten"

Eskişehir’de 9 yıldır bölge sakinlerinin doğal gaz gelmesi için girişimlerde bulunduğu Çoraklık'ta çalışmalar başladı. Mahalle sakini Adem Kırkar, "Ağaç dalları yaktık. Bu kışı öyle çıkardık. Kömür pahalı. Alamadık, alamayız zaten. Bu emekli maaşıyla kömür almak mümkün değil zaten. Ağaç dalı, çalı çırpıyla kışı geçirdik" dedi.

16.05.2023 18:41  Güncelleme: 18:46

MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir'de 9 yıldır bölge sakinlerinin doğal gaz gelmesi için girişimlerde bulunduğu Çoraklık'ta çalışmalar başladı. Mahalle sakini Adem Kırkar, "Ağaç dalları yaktık. Bu kışı öyle çıkardık. Kömür pahalı. Alamadık, alamayız zaten. Bu emekli maaşıyla kömür almak mümkün değil zaten. Ağaç dalı, çalı çırpıyla kışı geçirdik" dedi.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bulunan Yeşiltepe Mahallesi'nin Çoraklık mevkii sakinleri yıllardır doğal gaz mücadelesi veriyor. Mahalleye doğal gaz hattı döşenmesi için çalışmalar başladı. Şehir merkezinde olmasına rağmen yıllarca doğal gaza kavuşmayı bekleyen mahalle sakinleri, kışı çok zor geçirdiklerini, belediyenin parklarda budadığı ağaçları keserek ısınmaya çalıştıklarını anlattı.

"BU İNSANLARA YAZIK"

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, "Dün itibarıyla doğal gaz çalışmaları başladı. 9 yıl evvel burayı tarım arazisinden çıkaran Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kömürün tonu 10 bin lira oldu. Bu insanlara yazık. Bu ay herkes bedava doğal gaz kullandı. Bu insanlara yazık. Doğal gaz yüzünden boşanan insanlar, kömür yüzünden vefat eden insanlar oldu. Sonunda buradaki insanlar da her insanın hak ettiği hayatı sürecekler" diye konuştu.

Ahmet Ege, "Çok seviniyoruz. 2005'ten beri doğal gaz bekliyoruz ama 8-9 yıldır uğraşıyorduk. Her gün belediyelere, Esgaz'a gidiyorduk. 2 tane sokağı ayırdılar. Oraya vermiyorlar şu anda. Nedenini bilmiyoruz. Herkes eşit şartlara sahip olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AĞAÇ DALI, ÇALI ÇIRPIYLA KIŞI GEÇİRDİK"

Kurumlarda bir imzanın 1.5-2 sene beklediğini anlatan Murat Pullukçu, "Bir imza bir kurumda 1,5 sene beklerse ne olur? Bu işte bizim suçumuz ne? Yıldık, bıktık. Kaç yaşında insanım ben. Ahir zaman ömrümüzde biz de kullanmak istemiyor muyuz bu dünyanın nimetini? Her türlü yurttaşlık görevimizi yapıyoruz. Belediyenin parklarda budadığı ağaçları yaktık bu sene. Bu kış böyle idare ettim. 10 bin lira olmuş kömür. Düne kadar 5 bin 500 liraydı benim maaşım. Nasıl alacağım ben kömür? 4 ton kömür yakarsan bu 40 bin lira. Bunun tüpü var, 400 lira oldu tüp. Ağaç dalı, çalı çırpıyla kışı geçirdik" dedi.

Cennet Koçer, "Çok bunaldık kömür yaka yaka. Bodruma bir kazan koydum. Tam 10 ton kömür yaktım şu pahalılıkta. Bizi bitirdi. Bu kış 30 bin lirayı geçti kömür parası. 30 bin lira verene kadar doğal gaz parası verirdim temiz olurdum. Elimiz ayağımız pislikten çıkmadı" diye konuştu.

"BU KIŞ 4 TON KÖMÜR YAKTIM"

Neslihan Pullukçu, "Bu kış 4 ton kömür yaktım. Bunu siz hesap edin. 10 bin lira oldu kömürün tonu. Ben o parayı doğal gaza versem her yerim ısınır. Sıcacık hasta olmam. Azar azar yakıyorsun. Gündüz yakaran gece yakamıyorsun sobayı" şeklinde konuştu.

Adem Kırkar, "Ağaç dalları yaktık. Bu kışı öyle çıkardık. Belediyeden Allah razı olsun. Kömür pahalı. Alamadık, alamayız zaten. Bu emekli maaşıyla kömür almak mümkün değil zaten" ifadelerini kullandı.

Eskişehir\'de Doğal Gaz Çalışması Başlatılan Mahalle Sakinleri: "Bu Kış Ağaç Dalıyla Isındık. Emekli Maaşıyla Kömür Almak Mümkün Değil Zaten"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Doğal Gaz Çalışması Başlatılan Mahalle Sakinleri: 'Bu Kış Ağaç Dalıyla Isındık. Emekli Maaşıyla Kömür Almak Mümkün Değil Zaten' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement