Elektrikli Taşıt Teknolojisindeki Son Gelişmeler Saü'de Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Elektrikli Taşıt Teknolojisindeki Son Gelişmeler Saü'de Masaya Yatırıldı

Elektrikli Taşıt Teknolojisindeki Son Gelişmeler Saü\'de Masaya Yatırıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından 'Elektrikli Taşıt Teknolojilerindeki Son Gelişmeler ve Türkiye' isimli bir konferans düzenlendi.

27.03.2013 12:05

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından 'Elektrikli Taşıt Teknolojilerindeki Son Gelişmeler ve Türkiye' isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Ümit Çevik konuşmacı olarak katıldı. Çevik konuşmasında 2020 yılına gelindiğinde trafikteki her beş araçtan birinin elektrikli otomobil olacağını söyledi.

Çevik, Elektrikli araçlarla ilgili olarak, "Dünyada ve Türkiye'de şehirleşme oranının günden güne yükselmesiyle birlikte şehirlerdeki yoğunluk gitgide arttığı yapılan araştırmalarla ortaya konuyor. 1990 yılında Türkiye'de yüzde 58 olan şehirlilik oranı günümüzde yüzde 75'lere ulaştı. Fosil yakıt kaynaklarının tükeniyor olmasına çözüm olarak da doğaya duyarlı, yenilenebilir enerjiyle çalışan otomobil üretme gereksinimi doğdu" diye konuştu.

Gelişen teknolojiyle beraber yılda iki milyon insanın başka hiçbir sebebe ihtiyaç duymaksızın yalnızca hava kirliliğinden hayatını kaybettiğini belirten Ümit Çevik, "Fosil yakıtlardan yayılan sülfür dioksit miktarına göre yapılan karşılaştırmalarda İstanbul dünyanın en kirli yedinci şehri" dedi.

2020 yılına gelindiğinde elektrikli araçların evlerdeki buzdolabından bir farkı kalmayacağını belirten Çevik, aynı yılda her beş araçtan birinin de elektrikli olacağını sözlerine ekledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elektrikli Taşıt Teknolojisindeki Son Gelişmeler Saü'de Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement