AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın, Elbistan'ın tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması amacıyla başlattığı çalışmaların ardından ilçeye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri, Kale ve çevresindeki tarihi eserleri incelediler.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile birlikte Elbistan'a gelen, Gaziantep Röleve ve Anıtlar Müdürü Mustafa Ayar, Arkeolog Cumhur Sal, Mimar Yeliz Köse, Şehir Plancısı Hatice Şen, Müze Müdürü Mehmet Güriçin, Kahramanmaraş Müzesi Uzmanı Özgür Hacıkerim ve Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden Kenan Beşaltı, Ulu Cami, Çarşı Atik Cami, Selçuklu Hamamı, Kale ve Himmet Baba Cami arasında kalan bölgede incelemelerde bulundular.
İncemeler öncesi Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'u makamında ziyarete eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve beraberindeki heyet, ilçe genelinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.
Daha sonra Kaymakam Tuncay Akkoyun ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve beraberindeki uzman ekip, Ulu Cami, Himmetbaba Cami ve tarihi Kale bölgesinde yapılacak çalışmalarla ilgili ön hazırlıkların planlanmasını yaptılar.
Yapılan incelemelerin ardından bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, şunları söyledi:
"AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal'ın daveti üzerine Elbistan'dayız. Geçtiğimiz günlerde genel bir değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıda alınan karar doğrultusunda çalışmalarımız gerçekleştiriliyor. Bakanlığımızdan gelen 5 uzman arkadaşımız ile 3 gün sürecek alan çalışması yapmak için Elbistan'dayız. Bilindiği üzere Elbistan Ulu Cami'miz 12. yüzyıl eserleri arasında önemli bir eserdir. Camimizin etrafında bulunan alanda Dulkadirbeyliği saraylarından bahsediliyor, tarihi kaynaklarda yer alıyor ve hemen yanında Selçuklu Hamamı bulunuyor. Yine ilçe merkezinde bulunan tarihi camilerimiz var. Elbistan ve çevresinde 2006 yılından itibaren yapmış olduğumuz yüzey araştırmalarda bilgi olarak elimize gelen ve tescilleri gerçekleştirilen çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz höyüklerimiz var. Bu bağlamda hafta içerisinde yapılan alan incelemeleri doğrultusunda, yapılacak planlama ve stratejiyle bir çalışma gerçekleştirilecek. Kanaatim hem tarihi açıdan, hem kültür varlığı açısından, hem de turizm ve tanıtım noktasında çok önemli bir adım olacak."
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, Elbistan'ın tarihi mirasının gün yüzüne çıkması için gereken tüm çalışmaların yapılacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Elbistan bölgemizde yapılan bu inceleme ve çalışmalar neticesinde, bu bölgenin bir ada olarak düşünülmesi ve bu adadaki camilerimizin, aynı zamanda yer altında ve yer üstünde bulunan tarihi eserlerin irdelenmesi ve yer altında yer alan tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması noktasında karar alındı. Bu manada bölgemizde tarihi anlamda gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülecek." - KAHRAMANMARAŞ
Son Dakika › Yerel › Elbistan'da Tarihi Mekanlarda İnceleme - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?