Sağlık 2020 Stratejik Yaklaşımı doğrultusunda 'Sağlığın Belirleyicileri/Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Risk Faktörlerinin Önlenmesi' çalıştayı Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü'nde yapıldı.
Trafikte emniyet kemerinin kullanımının artırılması ve kazaların önlenmesi gibi konuların da ele alındığı çalıştaya Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Gazi Alataş, Vali Yardımcıları, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Javıer Menendez Bonilla, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Maria Cristina Profili, kurum ve kuruluş müdürleriyle sivil toplam kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Vali Ömer Faruk Koçak programın açılış konuşmasında Elazığ'da sağlık alanında yapılan yeniliklere dikkat çekerek 19 Aralık'ta temeli atılacak Şehir Hastanesi'nin önemine vurgu yaptı. Vali Koçak, "Bugün ve bu hafta Elazığ için önemli bir hafta. Bu hafta halk sağlığı problemlerini konuşacağımız epeyce bir süredir üzerinde çalıştığımız konuları Avrupa Bölge Ofisi'nin kıymetli uzmanlarıyla Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye ofisi uzmanlarıyla, Bakanlığımızın uzmanlarıyla tartışacağımız ve Elazığ'ın Halk Sağlığı ve genel olarak sağlık açısından daha iyi noktaya gelmesi için yapacağımız işlerle ilgili görüş alışverişinde bulunacağımız, ayrıca Elazığ'ın geleceği açısından son derece önemli ve aslında uzun süredir beklediği Şehir Hastanesi'nin temelini atacağımız bir hafta. Dolayısıyla bu haftaya kolaylıkla sağlık haftası diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Mamuratül Aziz Vakfı Elazığ Temsilcisi Burhan Güneş de çalıştayın yoksullukla ilgili bölümünde yaptığı değerlendirmede, "Bizim çaba ve gayretlerimiz daha çok sahada olmaktır. 20 yıldır mahallelerde yoksullarla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Benim anlatacağım çalışma daha çok bu yıl yapılan çalışmaları kapsayacak" şeklinde konuştu.
Elazığ'da yapılan yoksulluk çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapan Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş da önceki yıllarda yapılan çalışmaların yaygınlaştırılmamasını eleştirerek, "Hem kamunun yaklaşımının farklılaşmaması hem de bu veri tabanının sadece iki kurum baz alınarak yapılması sorunun günümüze kadar belirgin bir şekilde ulaşmamasını sağlamış. Biz bu çalışmamızda bu hataları da göz önüne alarak daha fazla kurumun bu çalışma içerisinde yer almasını sağladık" diye konuştu.
Programın öğleden sonar gerçekleştirilen bölümünde ise bulaşıcı olmayan hastalıklar ve risk faktörleri, trafikte emniyet kemerinin kullanımın artırılması ve hız azaltıması eylem planı, Elazığ'ın Sosyal haritası ve 10 ülkede yol güvenliği projesi ve yaralanmaların önlenmesi hakkında genel bilgiler verildi. Çalıştayın ilk günü Elazığ Ruh Sağlığı Hastanesi'nin genel durumu hakkında yapılan sunumla sona erdi. - ELAZIĞ
Son Dakika › Yerel › Elazığ'da Sağlık Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?