Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" Projesi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" Projesi Açılışı

Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" Projesi Açılışı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ortaklığında yürütülen "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" projesinin açılış toplantısı NKÜ Çorlu Meslek Yüksek Okulu’nda yapıldı.

13.10.2016 12:33

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ortaklığında yürütülen "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" projesinin açılış toplantısı NKÜ Çorlu Meslek Yüksek Okulu'nda yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlediği Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje, Trakya Bölgesi'nde kayıt dışı istihdamın azaltılmasını hedefliyor.

Çorlu'da yapılan açılış törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Genel Sekreter Mahmut Şahin şunları söyledi:

"Bizim için bölgemizin sorunlarının çözümü için çalışmak elzemdir. Bu amaçla bazen merkezi hükümet bütçesini bazen de diğer fon sağlayıcıların bütçelerini kullanıyoruz. Bu proje bölgemizin ve ülkemizin bir gerçeği olan sosyal güvenlikten yoksun çalışanlara dönük olarak hazırlandı. Halen ülkemizde yüzde 27'ye yakın bir oranda sigortasız çalışan insanımız var. Bu rakam batı ülkelerinde yüzde 1'in altındadır. Proje ile işçilere, işverenlere ve çalışma hayatına taraf diğer kesimlere sigortalı çalışmanın bir hak olduğu bilincini yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum Projesi, Trakya Kalkınma Ajansı'nın Trakya'da çalışma hayatına dönük olarak devam eden ve AB bütçesinden fonlanan ikinci projesi oldu. Şu ana kadar iki proje ile üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlamak hedeflerimizden bir diğeriydi. İki proje ile öğrencilerimizin yeteneklerini, sanayi ile olan uygulama ilişkisini, kariyer planlamasında ihtiyaç duyacakları danışmanlığı vermiş olacağız. Projede emeği geçen tüm taraflara teşekkür eder, projenin hayırlara vesile olmasını dilerim."

Açılış töreni konuşmalarının ardından davetliler okulun atölyelerini gezdi. Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2011 yılında açtığı mali destek programında desteklenen dil laboratuvarı, teknik resim çizim atölyesi ile birlikte kaporta ve boya atölyeleri gezildi ve burada okul yönetimi tarafından davetlilere bilgilendirme yapıldı. Tören okul bahçesinde verilen kokteyl ile sona erdi.

Projeyle ilgili yapılan açıklamada, Trakya'da yoğunluğu olan temel sanayi sektörlerinde kayıt dışı istihdamın azaltılması ve bölgede kayıtlı istihdamın önemi konusunda bir bilinç oluşması amacıyla hayata geçirilecek projenin toplam bütçesi 247 bin 100 Euro. Trakya Kalkınma Ajansınca, Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında yürütülecek projenin uygulanmasıyla beraber, tekstil, makine ve kaporta-boya sektöründe çalışan/çalışmaya aday 60 kişiye Çorlu MYO bünyesinde eğitim verilmesi ve bu kişilerin vasfının artırılması, Trakya'da sanayinin yoğunlaştığı Çorlu, Çerkezköy, Lüleburgaz, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ il ve ilçe merkezlerinde minimum 300 işverenin kayıtlı istihdam konusunda bilinçlendirilmesi, bölge üniversitelerinde son sınıfta okuyan bin 150 gençte kayıtlı istihdama ilişkin farkındalık, iş arama ve CV hazırlamaya ilişkin bilinç oluşması, Trakya Bölgesi'nde üniversite, özel sektör, kamu kurumu işbirliğinin sağlanması ve işbirliği kültürünün yaygınlaşması ve bölgede kayıtlı istihdama ilişkin genel bir farkındalık oluşturulması, Çorlu MYO'nun donanım ile kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. 'Sigortasız Çalışma, Geleceğini Karartma!" sloganıyla bir dizi farkındalık faaliyetinin de yürütüleceği, Trakya Bölgesi'nde yoğunlaşmış olan sektörlerde kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla yürütülecek projenin hedef kitlesini ise TR21 Trakya Bölgesi'nde okuyan bin 150 son sınıf üniversite öğrencisi, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çorlu, Çerkezköy ve Lüleburgaz'da bulunan 300 işveren ve kayıt dışı istihdam edilen/kayıt dışı istihdam edilme potansiyeline sahip olup mesleki eğitim alacak olan 60 kişi oluşturuyor" şeklinde bilgi verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum' Projesi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement