Kendisinin üç katı ağırlığı kaldıran ve üst üste kırdığı rekorlar nedeniyle 'Halterin Dinamosu' lakabını alan Halil Mutlu, Aydınlılarla buluştuğu söyleşide, "Ufacık tefecik bir insanımdır ama spor sayesinde her şeyin üstesinde geldim. Spor sayesinde pes etmemeyi öğrendim. Dünyaya bir daha gelsem yine halterci olmak isterdim" dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Akademik Düşünce Topluluğu, sporculuk zamanında dudak uçuklatan başarılarıyla 'halterin dinamosu' lakabını alan Halil Mutlu'yu Aydınlılarla buluşturdu. ADÜ Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşen söyleşide sporun ve halterin insan yaşamındaki yerini ve önemi tecrübeleriyle anlatan Mutlu, soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide esprili cevaplarıyla salondakileri kırıp geçirdiği gibi ilginç açıklamalarıyla da dikkat çekti. 3 kez Olimpiyat Şampiyonu, 5 kez Dünya Şampiyonu, 10 kez Avrupa Şampiyonu olmuş, 52-54 ve 56 kilogramda 20'den fazla dünya rekoru kırmış Halil Mutlu, mütevazi kişiliği ile hayat felsefesi ve elde ettiği başarılardan söz etti. Akademik Düşünce Topluluğu Danışmanı Hasan Güngör ile ADÜ BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Kartal'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, ADÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İbrahim Pehlivan, AYSİAD Başkanı Özen Gündüz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda Aydınlı katıldı.
"Spor Sayesinde Pes Etmemeyi Öğrendim"
Spor ve halter sayesinde çok şey kazandığını ifade eden Mutlu, "Ufacık tefecik bir insanımdır ama spor sayesinde her şeyin üstesinde geldim. Eksiklerimi sporda elde ettiğim başarılarımla tamamladım. Hayata hep pozitif bakan biri olarak spor sayesinde pes etmemeyi öğrendim. Spor insanı insan yapan ve tamamlayıcı özelliklerden biridir. Benim için spor yaşam tarzı birileri için ise hobidir. Her zaman spor yapıyorum. Spor nedeniyle sadece ailem kaybetti. 10 yaşından beri ailem beni çok fazla göremedi çünkü devamlı kamplarda ve yarışmalardaydım. Kazanan bizler oldu, kaybeden ise ailem oldu" dedi.
"2004 Sonrasında Hep Hüsran Yaşadık ve Üzüldük"
Yarışmaları birer sınava benzeten Mutlu, "Herşeyden önce çalışıp işi sonra Allah'a bırakmak gerekir. Onun için bu zamana kadar hak ettiğimi düşündüğüm kadar istedim. Çalışmalarımın karşılığını almak için konsantreye de önem veririm. Hayatımda bir kez pes ettim ve o da 2008 yılıydı. Benden bu kadar dedim ve sonra da pişman oldum. 2-3 ay sonra tekrar geri döndüm ama bu sefer gerçekten pes ettiğimi anladım. Bizim zamanımızda imkanlar kısıtlıydı ama o imkansızlıklara rağmen önemli başarılara imza attık. Şimdi ise imkan var ama başarı kısmında çok gerilerdeyiz. Ülkemi olimpiyatlarda yabancı kardeşlerimiz temsil ediyor. Maalesef gençlerimize zaman tanımıyoruz. Parayı ve zamanı doğru kullanamıyoruz. 2004 sonrası olimpiyatlarda hep hüsran yaşadık ve üzüldük" diye konuştu.
"Dünyaya Bir Daha Gelsem Yine Halterci Olmak İsterdim"
Yaşamındaki en önemli yarışmanın 1994 İstanbul Dünya Şampiyonası olduğunu söyleyen Mutlu, "Dünyaya bir daha gelsem yine halterci olmak isterdim. Bir bu kadar daha başarılı olmak isterdim. İnandığınız işte hiçbir şekilde vazgeçmeyin, vazgeçtiğiniz gün bittiğiniz gündür. Doğru da olsa yanlış da olsa mücadele edin. Bir hatayı ikinci defa tekrarlamayın. Sporcu yediğine içtiğine çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle gıda konusunda çok dikkatli olmalıdır. Sporcu protein ağırlıklı beslenir. Onun için özellikle halterle uğraşan sporcular protein ve uykusuna dikkat etmelidir" ifadelerini kullandı. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Efsane Halterci Halil Mutlu Aydınlılarla Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?