'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' - Son Dakika
Yerel

'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'

\'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü\'

Her yıl 12 Haziranda kutlanan 'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' nedeniyle Adıyaman'da konferans düzenlendi.

12.06.2013 15:26

Her yıl 12 Haziranda kutlanan 'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' nedeniyle Adıyaman'da konferans düzenlendi. Konferansta çocuk işçilerin içerisinde bulunduğu tehlikelere vurgu yapıldı.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayan ve Adıyaman Belediyesi konferans salonunda son bulan yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonunda Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda çocuk işçilerle ilgili konferans verildi. Konferansa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay ve Adıyaman Barosu Avukatı Zeynep Saya konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adıyaman İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, çocuk işçiliği ile mücadelenin devlet politikası olduğunu belirterek, bu kapsamda Adıyaman'da yapılan çalışmalarda sokakta çalışan çocuk sayısında ciddi oranda azalma olduğuna işaret etti.

Konferansın konuşmacılarından Avukat Zeynep Saya, çocuk işçiliğinin en öncelikli sebeplerinin başında yoksulluk geldiğini ve yoksullukla mücadelede yol kat edilmesi gerektiğini söyledi.

Saya, dünyada 250 milyon çocuk işçi olduğunu, sanayi sektöründen fuhuş sektörüne kadar çocukların birçok alanda sömürüldüğüne dikkat çekerek, dünyada 5 çocuktan birinin çalıştığını, çocukların işçilik yapmasının en çok eğitimi etkilediğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay ise, Bakanlığın çocuk haklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsederek, çocukları sokakta yaşamaya ve çalışmaya iten sebepleri sıraladı.

Abdullah Özbay konuşmasında şunları söyledi:

"Çocukları sokakta yaşamaya ve çalışmaya iten sebepler vardır. İç göç ve buna bağlı uyum sorunları, işsizlik, ekonomik yoksunluk, aile içi ihmal ve istismar, aile parçalanması, ebeveyinlerden birisinin evi terk etmesi, ailenin eğitimsizliği, aile içerisinde madde bağımlısının bulunması, çocukların küçük yaşta çalıştırılmasını teşvik eden kültürel değerler, yetişkinlerin sokakta çocuklara para verme gibi olumsuz tutumu, çocuğun okul başarısızlığı, eğitim ve öğretime dahil edilmemesi, kültürel, sanatsal ve sportif tesislerin yetersizliği bu sebeplerdendir."

Abdullah Özbay, ayrıca Bakanlığın çocuk işçiliği ile ilgili topluma yönelik yaptıkları çalışmaları da anlattı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement