Koçluk ve kişisel gelişim uzmanı olarak 4 yıldır hizmet veren Profesyonel Koç ve Kişisel Gelişim eğitmeni Serdar Yeşilyurt, bir insanın gelişmesine, yeni bir beceri, yetkinlik veya davranış öğrenmesine, kendisi için koyduğu hedeflere ulaşmasına veya bir problemini çözmesine destek olan 'Yaşam Koçluğu'nu anlattı.
Yeşilyurt, koçluğun istenen performansa ulaşmak için koç ve danışan arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisi olarak tanımlanabileceğini ifade ederek koçluk sisteminin farkındalığı, liderliği ve mevcut kaynakları ortaya çıkardığını söyledi.
Koçluğun doğuş serüveni ve gelişim sürecini de anlatan Yeşilyurt, "1960 Yılında, Newyorkta Psikolog Dr. Winthrop Adkins tarafından, 'yoksulluk karşıtı program' kapsamında, yaşam becerileri eğitimi olarak kullanılmaya başlanan bu modül, Kanada'da geliştirilerek, bireyler bazında yaşam becerilerine dönüştürülmüş ve bu eğitimi alanlara "coach" denilmeye başlanmıştır. Süreç, 1980'den itibaren hızlanarak, "yönetim koçluğu" ünvanını almıştır. Bireysel anlamda "yaşam koçluğu" ise, 1990'lardan itibaren, özellikle de dünyaca ünlü Amerikalı Yaşam Koçu "Thomas Leonard"ın yoğun çaba ve çalışmaları neticesinde işlerlik kazanmıştır" dedi.
Yaşam koçlarının birinci görevinin, kişinin kendi öz potansiyelini fark etmesini sağlamak olduğunun altını çizen Yeşilyurt, "Biz danışanlarımızın ya da koçing (coaching) dediğimiz müşterilerimizin profesyonel anlamda, öncelikle kendi öz kaynaklarını keşfetmelerini sağlıyoruz. Keşfettikleri öz kaynaklarından beslenerek kendilerini motive etmelerini ve böylelikle de kişisel gelişim ve dönüşümlerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunuyoruz. Bizim kendimize has tekniklerimizle ve dil kalıplarımızla, kişinin kendi cevaplarını kendilerinin bulmalarını sağlayarak hizmet veriyoruz" diye konuştu. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Dünden Bugüne 'Yaşam Koçluğu' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?