Kadir Has Kongre Merkezi'nde Yeminli Mali Müşavir Şibli Güneş'in konuşmacı olarak katıldığı "Dönem Sonu İşlemleri", E. Baş İş Müfettişi ve Bölge Çalışma Müdürü Hamdi Çona'nın konuşmacı olarak katıldığı, "İş Güvenliği ve İş Sağlığı" Dr. Hasan Sami Özvarinli'nin konuşmacı olarak katıldığı "İş yeri Hekimliği" konulu seminerler gerçekleştirildi.
Seminere Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler dinleyici olarak katıldı.
Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy seminerde yaptığı açılış konuşmasında yoğun Türkiye ve Kayseri gündeminde muhasebeciler ve mali müşavirler için gündemdeki en önemli konunun dönem sonunda yapılması gereken işlemler ve kapanması gereken defterler olduğunu söyledi. Özsoy, Kayseri SMMM Odası için eğitimin çok önemli olduğuna değinerek her geçen gün sayıları gittikçe artan meslek mensuplarının eğitimi için durmaksızın çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsamda meslek mensuplarının istekleri doğrultusunda eğitim programlarının gerçekleştirilmesi için bir anket çalışmasıyla taleplerin alındığını ifade eden Özsoy, "Eğitimde önemli ve öncelikli olan meslek mensuplarının ne istediğidir" diye konuştu.
YMM Şibli Güneş seminerde, dönem sonu işlemlerinin, işletmeye dahil mevcutların, alacakların ve borçların tespit edilmesi ve tespit edilen bu kıymetlerin değerleme işlemi olduğunu söyledi. İşletmelerin bir yıllık faaliyeti sonucunda oluşacak mali tabloların, dönem sonunda yapılacak envanter ve değerleme işlemleri ile belirlendiğini belirten Güneş, işletmelerin bir yıllık kar veya zararının ve bunun üzerinden ödenmesi gereken vergilerin de bu işlemlerle belirleneceğini, bu yüzden dönem sonu işlemlerinin ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
Yeminli Mali Müşavir Şibli Güneş seminerde Dönem Sonu İşlemlerinin Vergisel Boyutu konusuyla ilgili bir sunum yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Gündemdeki diğer bir konuyla ilgili olarak da E. Baş İş Müfettişi ve Bölge Çalışma Müdürü Hamdi Çona ise işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek amacıyla çıkarılan 6131 sayılı yasa kapsamında, tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde işverenlerin 01.01.2014 itibarıyla İş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleriyle sözleşme imzalamaları gerektiğini bildirdi. Meslek mensuplarının da bu konuyla ilgili mükelleflerini bilgilendirmek konusunda bir taraf olduğunu belirten Çona, Türkiye'de günde ortalama 4 kişinin iş kazaları nedeniyle kaybedildiğini ifade ederek, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çalışanların bilgilendirilmesi, kıl payı atlatılan olaylara karşı duyarlılığı artırılması, İş sağlığı ve İş Güvenliği, risk değerlendirmesi ve özellikle kıl payı olayların kayıt altına alınması konularına vurgu yaptı.
Dr. Hasan Sami Özvarinli ise meslek mensuplarına iş yeri hekimliği konusunda bilgilendirmede bulundu ve soruları cevaplandırdı. - KAYSERİ
Son Dakika › Yerel › Dönemsonu İşlemleri, İş Güvenliği ve İş Sağlığı, İş Yeri Hekimliği Seminerleri Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?