Döner Kanat Teknoloji Merkezi (DKTM) Projeleri sözleşme imza töreni 22 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşti.
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde yapılan törene, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, TSKGV Genel Müdürü Fikri Gönültaş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Yıldırım ve çok sayıda üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.
DKTM Projeleri sözleşmeleri imza törenine katılan GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Yıldırım, helikopter alanında geleceğin teknolojilerini araştırmak ve kazanmak, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, uzun vadede helikopter teknolojileri alanlarında yetişmiş insan kaynağına katkıda bulunmak amacıyla kurulan DKTM'nin dünyada mevcut olmayan veya ülkemizde erişilemeyen teknolojileri geliştirmek amacıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile TUSAŞ arasında 26 Haziran 2013 tarihinde imzalanan Özgün Helikopter Programı Sözleşmesi kapsamında TUSAŞ ODTÜ Teknokent tesislerinde kurulduğunu ve DKTM'ye proje önerisinde bulunan kurumlar arasında Gaziantep Üniversitesi'nin de yer aldığını söyledi.
Prof. Dr. Yıldırım, "DKTM'nin, Şubat 2014 ayın da SSM/TUSAŞ web sitelerinde duyurulan çalışma konuları ve çalışma esaslarına göre yapılan proje ön başvuruları, SSM ve TUSAŞ uzmanları tarafından incelenmiştir. Proje ön başvuruları, var olan teknolojik duruma katkı, bu katkının boyutu, uygulanabilirlik, bütçe, insan kaynağı ve takvim açılarından ve mevcut hali ile başlatılıp başlatılamayacağı yönünde değerlendirmeye tabi tutulmuş ve 80 başvuru arasından ilk aşamada 6 proje ile sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir" dedi. Prof. Dr. Yıldırım, Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) yürütücülüğünde hazırlanan "Yüksek Performanslı Asimetrik Düz Dişlilerin Özel Yüzey Tasarım ve Analiz Metodlarının Geliştirilmesi" adlı projenin konsorsiyumunda Uludağ Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin de bulunduğunu, 7 öğretim üyesi ve 10 araştırmacıdan oluşan projenin yürütücülüğünü ise, Gaziantep Üniversitesi'nin üstlendiğini belirtti.
Prof. Dr. Yıldırım, "Teorik ve deneysel araştırma geliştirme çalışmalarından oluşacak olan 'Yüksek Performanslı Asimetrik Düz Dişlilerin Özel Yüzey Tasarım ve Analiz Metodlarının Geliştirilmesi' başlıklı projemizin planlanan gerçekleştirme süresi 3 yıl civarında olacak" dedi. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › DKTM Projeleri Sözleşmeleri İmzalandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?