Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimi yapıldı. Ramazan ayında fırsatçılara göz açtırmayacaklarını vurgulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, denetimlerin daha da sıklaştırılacağını ifade etti.
Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimleri sıklaştırıldı. Sabah saatlerinde İl Müdürlüğünde bir araya gelen gıda kontrol ekibi, bilgilendirme toplantısının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın eşliğinde kentin farklı noktalarındaki işletmeleri kontrol etmek üzere yola çıktı. Ekipler, girdikleri işletmelerde tüm ürünleri detaylı bir şekilde inceledi. Yapılan incelemelerin ardından denetime ilişkin rapor hazırlandı.
"İhbarlar değerlendiriliyor"
Gıda kontrol hizmetlerinin önemli olan hizmetlerin başında yer aldığını kaydeden İl Müdürü Atalar, "Halk sağlığı her şeyin önünde gelir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak gıda üretilen, tüketime sunulan her türlü işletmenin denetimleri gerçekleştirilmektedir. Bunlar risk esasına dayalı yapılmakla beraber ayrıca denetimlerimiz devam etmektedir. Alo 174 hattına gelen ihbarlar da değerlendirilmek suretiyle denetimler gerçekleştirilmektedir. Denetimlerde amaçladığımız insanların daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmesinin önündeki engellerin tamamının yok edilmesi, bertaraf edilmesi. Bu kapsamda ilimizde 81 gıda kontrol görevlisi görev yapmaktadır ve özverili bir şekilde 7/24 esasına göre çalışmaktadırlar" dedi.
"Ramazan ayında 5 bin 844 denetim"
Geçtiğimiz yıl 10 bin 614 denetim gerçekleştirdiklerini hatırlatan Atalar, "Bunun karşılığında 37 işletmeye 167 bin lira idari yaptırım cezası uygulanmıştı. Bu yıl ilk beş ayda 5 bin 844 denetime ulaşmış olup Ramazan ayı içerisinde 963 tane denetim gerçekleştirilmiştir. Ramazan ayına yönelik özellikle denetimlerimizi sıklaştırmış bulunuyoruz. Ramazan ayını bazı durumlarda fırsata çevirmek isteyenler olabiliyor. Bunlara fırsat vermemek adına şu on günlük sürede 913 tane denetim gerçekleştirilmiştir. 11 adet işletmeye de ceza uygulanmıştır olumsuzluğu tespit edilen. Yaptığımız çalışmalarda özellikle genel hijyen kurallarına, genel temizlik kurallarına, kişisel temizlik, kullanılan malzemelerin temizliği, hammaddelerin uygunluğu konularında çeşitli denetimler gerçekleştirilmektedir. Bu denetimler sadece ceza uygulamak adına yapılmıyor. İşletmelerin tamamının rehabilitasyonu da gerçekleştirilmektedir. Burada sağlıklı gıdanın nasıl üretileceği ile ilgili bütün aşamaları hakkında eğitici ve öğretici bilgiler verilmek suretiyle işletmelerimizin normal standartların üzerine çıkarılması da hedeflenmekte ve gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.
"Yılsonunda 13-14 bin denetime ulaşacağız"
Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesinin ekipleriyle birlikte kentteki 551 fırının denetlendiğini ve bunun Ramazan ayı dolayısıyla ikinci defa tekrarlandığını kaydeden Atalar, şunları kaydetti:
"Bunun yanı sıra özellikle toplu tüketim yerlerinde lokanta ve benzeri şekerleme üreten, şekerleme ürünleri üretenler, baklavacılar, tatlıcılar gibi üretim yerleri de tekrar tekrar denetlenmektedir. Bu nedenle yaptığımız çalışmalarda mesafeler aldık. Geçen yıl 10 bin 614 olan denetim sayısını bu yıl bu rakamların çok üzerinde bir sayıya ulaştıracağız. Yaptığımız ilk beş ayın 5 bin 844 denetime bakarsak bu yıl ki denetimlerin 13-14 binin üzerine çıkacağı görülmektedir. Bunu da yapacağız. Yapacağımız denetimleri biraz daha arttırarak sürdüreceğiz. Hem eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz hem de uygun şartlarda üretim yapmayan işletmelere fırsat vermeyeceğiz. Kimsenin halkın sağlığıyla oynamasına izin vermeyeceğiz." - DİYARBAKIR
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır'da Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?