Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından 'Demokrasileşme Süreci ve Türkiye Gündemi' konulu panel düzenlendi.
Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen panele; AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Mazhar Bağlı, Gazeteci- Yazar Yıldıray Oğur, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Adıyaman Müdürü Adil Alan, Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen panele; AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Mazhar Bağlı ve Gazeteci-Yazar Yıldıray Oğur, panelist olarak katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, şunları söyledi:
"Türkiye, milleti ve devletiyle insani değerlere, kardeşliğe, ahlaka, hakikate çağıran kadim bir medeniyete asırlardır mesken olmuş önemli bir coğrafyanın lider ülkesidir. Medeniyetimiz; halka hizmeti, Hakk'a hizmet saymayı; insanı yaşatmanın, devleti yaşatmanın ön şartı olarak görmeyi ve kurda yem olan kuzunun hesabını vermeyi bir sorumluluk olarak bizlere yüklemiştir. Ülkemiz 2010 yılında yapılan referandum ile demokratikleşme sürecinde önemli bir kavşaktan geçti. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engelin darbe ürünü Anayasa olduğunu, sivil bir anayasanın gerekliliğini her fırsatta ve platformda haykırmıştır. Memur-Sen olarak, demokrasiye yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde ortak akıl mitingleriyle vesayetin şifrelerini kırdık, 12 Eylül referandumunda yoğun kampanyalar ile vesayetin tamamen kaldırılması için öncülük yaparak yetmez ama evet dedik. Yine 12 Eylül darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğini yok sayarak bir buçuk yıl devam eden Türkiye'nin en uzun süreli ve en geniş katılımlı sivil itaatsizlik eylemini gerçekleştirdik. 12 milyon 300 bin imza toplayarak başörtüsü yasağının kaldırılmasına öncülük ettik. Adıyaman'da toplumun değişik renklerinden oluşan 116 STK ile çözüm sürecine destek verdik. 77 STK ile milli iradeye evet vesayete hayır diyerek tarafımızı ve tavrımızı ortaya koyduk. Demokratikleşme sürecinin finali, devlet eksenli değil, millet eksenli, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir anayasa olmalıdır. Türkiye'nin önemli fay hatlarını onaracak ve güçlendirecek, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayacak yeni anayasa sürecini ağırdan almak ülkeye verilebilecek en büyük ihanet ve zarardır. Millete daha fazla fatura çıkarmadan, yeni anayasa çalışması tamamlanarak milletin önüne getirilmelidir. Bugün önemli ve tarihi günlerden geçiyoruz. Silahların sustuğu bir çözüm süreci yaşıyoruz. Silahların değil, siyasetin konuşma zemininin oluştuğu bu dönemde, çözüm süreciyle ilgili demokratik adımlar ivedilikle atılarak yeni anayasa başta olmak üzere toplumun daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk ve daha fazla özgürlük talepleri dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde Türkiye'nin sorunlarını çözmesinden ve bölgesel lider olmasından rahatsız olan Batının emperyalist güçleri, İslam coğrafyasının birçok ülkesinde yaptıkları gibi kendi elleriyle ürettikleri egoist, hegomonist ve sahte demokrasi putunu hiçe sayarak, içerde ve dışarıda bu süreci sabote etmek için her türlü komplo girişimlerine başvuracaklardır. Mısır'da seçimle işbaşına gelmiş Mursi'ye darbe yapanlar, Suriye'de zalim ve katil Esed'i koruyanlar, Bangladeş'te Abdulkadir Molla'yı idam edenler, bugün Türkiye'de çözüm süreci başta olmak üzere ülkenin tüm kazanımlarını boşa çıkarmak ve sömürebilecekleri bir ülke haline getirmek için her türlü melanete başvurmaktadırlar.
Nitekim Gezi Parkı olayları ve son olarak 17 Aralık süreci Türkiye'nin ekonomik ve demokratik yükselişinin ve istikrarının nasıl manipüle edilebileceğini bizlere gösterdi.
Asırlardır 17 Aralık tarihini Şeb-i Arus olarak yani Mevlana'nın Rabbi'ne kavuştuğu düğün gecesi olarak yad ederken, bugün 17 Aralık, küresel aktörlerin yerli işbirlikçileriyle beraber millet iradesine karşı yaptıkları bir operasyon günü olarak hatırlanacaktır. İstihbarat savaşları, savcı iddianameleri, polis fezlekeleri, şantaj kasetleri, gayri meşru fişleme iddiaları, Ergenekoncuların tahliye edilmeleri, milyonlarca kişinin yasal olmayan yollarla dinlenmesi ve gazete manşetleriyle gündemin bulandırılmak istendiğine hep beraber şahit olmaktayız.
Elbette ki yolsuzluk yapanların da, yolsuzluk operasyonu üzerinden ülkenin her alandaki kazanımlarına küresel operasyon düzenleyenlerin de ortaya çıkarılması bütün toplumun ortak beklentisidir. Darbelerle millet iradesine kast edenlerin cezalandırılmasını istediğimiz gibi, yetim hakkına kast edip milletin kasasını gasp edenlerin de cezalandırılmasını istiyor ve bu konunun takipçisi olacağımızı da buradan belirtmek istiyoruz. Bu beklentiler mutlaka karşılanmalıdır. Eğer bu beklentilerimiz karşılanırsa 17 Aralık yolsuzluk ve küresel operasyonların tarihi değil; demokrasi ve hukuk standartlarının yükseltildiği yeni Türkiye'nin kadim medeniyetiyle buluştuğu şeb-i arus olacaktır. Hiçbir güç ve oluşumun milli iradeyi baskılamasına ve zayıflatmasına müsaade edilemez. Ne silahlı güçlerin, ne de yargı dahil silahsız bürokrasinin sandık ve seçmen iradesi dışında siyasi iradeyi şekillendirme teşebbüsü kabul edilemez. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, millet merkezli, insanı ve onurunu esas alan, ırkçılık söylemlerinden arındırılmış, ifade ve inanç özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, bireysel hak ve hürriyetlerin teminat altına alındığı yeni bir anayasanın yürürlüğe konması için baskı grubu olmaya, karar alıcı mekanizmaları etkilemeye, gerektiğinde demokratik tepki süreçlerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Demokratik kazanımların kalıcı hale getirilmesi, medeniyetimizin yeniden inşası için eğitim politikalarının demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, milli ve manevi değerleri merkeze alan, eğitim mevzuatı içindeki vesayet şifrelerini deşifre eden öneri ve tekliflerimizi sürdüreceğiz. Memur-Sen'in bin yıllık desende bir ve beraberiz şeklinde özetlediği kardeşlik hukuku bu topraklarda en köklü değerdir. Bu değer, bugün de farklı etnik grupların birlikte ve asırlardır devam ettiği gibi kardeşçe yaşamasının en önemli sigortasıdır. Bunun için Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, hesaplaşma kültürünün değil helalleşmenin, ayrıştırmanın değil kaynaştırmanın, yasakların değil özgürlüklerin, çatışma ve kutuplaşmanın değil kucaklaşmanın, şiddetin değil sevginin temsilcisi ve öncüsü olmaya devam edeceğiz. Yeni ve güçlü Türkiye'nin geleceğinin bu anlayıştan geçtiğine inanıyoruz. Bu anlayışımızı kamu görevlilerinin, milletimizin ve insanlığın mutluluğu için hayata geçirmede kararlı olacağız, bu yolda katkı sunmaya ve kim olumlu bir katkı yaparsa destek vermeye devam edeceğiz."
Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci'nin yaptığı konuşmanın ardından panele geçildi. Düzenlenen panelde, demokrasileşme süreci ve Türkiye gündemi konuşuldu. - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › Demokrasileşme Süreci ve Türkiye Gündemi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?