Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Üyeler, genel kurulda DAİB Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nu ibra etti.
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu, DAİB hizmet binasında yapıldı. Olağan Genel Kurul'a DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, DAİB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile ihracatçılar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Divan Kurulu oluşturuldu, ardından gündem maddeleri görüşülüp, oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.
2014 Yılı Olağan Genel Kurulu'nda geride kalan bir yılda gerçekleşen ve 2015 yılının geri kalan kısmında gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, genel kurul sonrası salondaki üyelere hitap etti. Konuşmasına ihracatçılara teşekkür ederek başlayan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, "Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak; 2014 yılını oldukça verimli ve yoğun bir takvimle geçirdik. 2014 yılı ülkemiz açısından da son derece başarılı bir şekilde geçti. Türkiye'nin ihracatı İran, Irak, Suriye, Mısır, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerde yaşanan siyasi ve ekonomik krizlere rağmen, yüzde 4 lük takdire şayan bir ihracat artışı ile 2014 Yılında Ülkemizin İhracatı 157,622 Milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi.
İhracatçı üyelerin önlerindeki engelleri kaldırmak ve onlara her türlü desteği sağlamak amacıyla ihracatçıların yanında olduklarını açıklayan Cemal Şengel, "Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak 2015 yılında, iştigal sahamıza giren 17 ilimizde dış ticaret eğitim seminerleri, ticari heyet ve alım heyeti gibi yurtdışı pazarlama faaliyetleri ve Ekonomi Bakanlığımız desteğiyle oluşturulan URGE Proje heyetleri gerçekleştirecektir. Bölge İhracatımızı artırmak için bu projeleri düzenliyoruz. Özellikle yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla zengin 17 ili bünyesinde barındıran DAİB, hem bölgenin tanıtımı hem de ihracatının artırılmasını amaçlamaktadır. Bölgeye has olarak uygulanacak olan sürdürülebilir ekonomik gelişme ve yatırım modeli ile yine sübjektif ayrıcalık prensibi ile Bölge için oluşturulmuş olan çeşitli teşvik politikalarıyla, bölgenin güçlü yönleri ön plana çıkarılarak elde edilen durumları fırsatlara dönüştürülebilme imkanı vardır. Devletimizin uygulamakta olduğu, "Çözüm Süreci Stratejisi" ve Erzurum ve çevresinin fiziksel sıkıntılarının çözülmesi ile birlikte, inanıyoruz ki artık Bölgemiz ihracatı, rüzgarı arkasına alacaktır. Can suyu olarak tanımladığımız çözüm süreci böyle devam ederse ihracatımızı artırır. Bölgemizi kucaklayacak olan çözüm süreci ekonomi, istihdam, sanayi yatırımlarının artmasını sağlayarak 2023 birlik hedefi olan 10 milyar dolar ihracatına ulaşmış olacağız" diye konuştu.
Genel kurul karşılıklı görüş alışveriş ve üyelerin dileklerini belirtmesiyle sona erdi. - ERZURUM
Son Dakika › Yerel › Daib 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?