Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Üniversitemiz daha nitelikli, daha modern, öğrenci merkezli üniversite olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.
30 Kasım 1973 yılında iki fakülteyle eğitim hayatına başlayan Çukurova Üniversitesi 40 yaşında. Akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500, Türkiye sıralamalarında da ilk 5'te yer alan Çukurova Üniversitesi'nin 40. kuruluş yıldönümü, 1 hafta boyunca düzenlenen sanatsal etkinliklerle kutlandı.
32 Araştırma ve Uygulama Merkezinde ise Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu çeşitli araştırma ve bilimsel faaliyetlere de ev sahipliği yapan Çukurova Üniversitesi'nin 40. yıl kuruluş yıldönümü çeşitli sanatsal etkinliklerle kutlandı.
22 Kasım'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Toğrul Ganiyev konseriyle start verilen ve 1 hafta süren kutlama etkinliklerinde "ÇÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Quartet ve ÇÜ Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Orkestrası Konseri", "ÇÜ Türk Sanat Müziği Korosu ve Eda Karaytuğ Konseri", "Mersin Devlet Opera ve Balesi 'Seslerle Anadolu' Temsili", "Adana Devlet Tiyatrosu'nun 'Fadik Kız' adlı oyunu", "ÇÜ Türk Halk Müziği Korosu ve Mustafa Özarslan Konseri" binlerce sanatseveri bir araya getirdi.
Etkinliklere kent protokolünün yanı sıra, akademisyen, öğrenci ve Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.
HACI SABANCI'YI ANMA KONSERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Çukurova Üniversitesi'nin 40. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde Adanalı işadamı merhum Hacı Sabancı da unutulmadı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Hacı Sabancı'yı Anma Konseri düzenlendi.
ÇÜ Kongre Merkezi'ndeki konsere Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, rektör yardımcılar, rektör danışmanları ve kent protokolü başta olmak üzere Sabancı'nın eşi Özcan Sabancı, Sabancı ailesi üyeleri, Sanatçı Erol Evgin, akademisyenler, öğrenciler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Etkinliklerin son gününde ise, Kongre Merkezi'nde "40. Yıl Kutlama Töreni" düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğe, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Çukurova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci ile Ç.Ü.'nün eski rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Üniversitenin tanıtım filmi gösterimi ve öğrenci temsilcisi Nazlı Köymen'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Çukurova Üniversitesi daha nitelikli, daha modern, öğrenci merkezli üniversite olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.
Günümüzde, üniversitelerin sadece eğitim yapan ve bilimsel çalışmalar üreten bir kurumdan, toplumun temel sorunlarına çözümler geliştiren bir yapıya büründüğünün göz ardı edilemeyeceğini belirten Prof. Dr. Kibar, "Çukurova Üniversitesi sahip olduğu 16 fakülte, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitü ve 32 araştırma ve uygulama merkezi ile toplumun önemli sorunlarını ele alan ve çözümler üreten kimliği ile daha nice yıllarda burada varlığını sürdürmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.
ÇÜ, TÜBİTAK'TAN EN FAZLA PROJE ALAN 5. ÜNİVERSİTE
Çukurova Üniversitesi'nin, şimdiye kadar TÜBİTAK'tan en fazla sayıda proje alan 5. üniversite konumunda olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Çukurova Üniversitesi, Türkiye'deki 181 üniversite içerisinde öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında 10., yıllık toplam yayın sayısında ise 13. sıradadır. Üniversitemiz; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın 2012 yılına ait verilere göre hazırladığı "2013 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" değerlendirmesinde bir önceki yıla göre 3 sıra yukarı çıkarak 17. sıraya yükselmiştir. Bünyesinden beş yeni üniversite çıkaran Çukurova Üniversitesi, bugün yalnız merkez Balcalı kampüsünde değil, Adana'nın dört bir köşesindeki 15 kampüsünde eğitim vermekte, ülkemize ve insanlığa hizmet etmektedir" dedi.
Kutlama etkinliğinde, Çukurova Üniversitesi'nin yaşamını yitiren öğretim üyeleri ve çalışanları da anıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ç.Ü.'nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan, eski rektörlerden Prof. Dr. Can Özşahinoğlu ve Prof. Dr. Yalçın Kekeç başta olmak üzere, üniversiteye emek verenlere teşekkür plaketi takdim etti. Kürsüye alkışlarla çıkan Prof. Dr. Mithat Özsan, üniversitesiyle gurur duyduğunu aktardı.
Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil sahne aldı. Ortaçgil birbirinden güzel seslendirdiği şarkılarıyla izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti.
40. yıl kutlama etkinlikleri, pasta kesimi ve kokteylle sona erdi. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Çukurova Üniversitesi 40 Yaşında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?