Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, "Çözüm adına atılacak adımlar, geliştirilecek politikalar, neticede hepimizin gözü önünde, bu parlamentoda, bu hükümet tarafından atılacak" dedi.
Başkan Ensaroğlu, Başkan Vekili Kezban Hatemi ile üyeler Etyen Mahçupyan, Ahmet Faruk Ünsal ve Fazıl Hüsnü Erdem, Kilis programları kapsamında İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneğini (İyi-Der) ziyaret ederek, kurucu başkan Ali Uğur Özkeleş ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.
Heyet, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir restoranda buluştu.
Ensaroğlu, toplantıda, heyet üyelerinin Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinde, çözüm süreci etrafında insanlarla bir araya geldiğini söyledi.
Yaşanılan sorunun yıllardır herkesi yakan ve kasıp kavuran bir sorun olduğunu, kaybedilen canların yanında ekonomik anlamda da ülkeye ciddi yükler getirdiğini belirten Ensaroğlu,şöyle konuştu:
"Sorun yıllardan beri bir güvenlik sorununa, terör sorununa indirgendi ve askeri yöntemlerle mücadele edildi ama sorun sadece güvenlikten ibaret değil. Yani güvenliği aşan, güvenliğin dışında farklı boyutları olan bir sorun. Bu sorunun çözümü açısından elbette iktidarıyla muhalefetiyle, siyasi partilerin, siyaset kurumunun belirli düşünceleri var ama bizden istenen şey daha çok millet ne düşünüyor, bütün bir ülkenin farklı kesimlerinin ne gibi talepleri var, ne gibi beklentileri var, ne gibi endişeleri var. Biz bunları bilelim, bunları harmanlayalım ve bunların ışığında esasen atılacak adımı belirleyelim."
-"Demokratik denetim hakkı"-
Ensaroğlu, Türkiye'de insan haklarının, özgürlüklerin güvence altına alınması, demokrasinin güçlendirilmesi, pekiştirilmesi ve akan kanın durmasının herkes için ortak nokta olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Esasen çözüm adına atılacak adımlar, geliştirilecek politikalar, neticede hepimizin gözü önünde, bu parlamentoda, bu hükümet tarafından atılacak. Dolayısıyla biz millet olarak, sivil toplum olarak, siyasi partiler olarak, meslek kuruluşları olarak, medya olarak da elbette denetim görevimizi yapacağız. Bize ters gelen bir şeyler olduğu anda da sesimizi çıkarmaya, doğru adımları atmaya onları zorlayacağız. Demokratik denetim hakkımızı elbette sonuna kadar kullanacağız."
Ensaroğlu, görüşmeler sonunda hazırlayacakları nihai raporu da sadece hükümetle değil, tüm siyaset kurumu ve kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.
Ensaroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. - KİLİS
Son Dakika › Yerel › Çözüm Süreci - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?