Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen yerel basınla istişare toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Çorlu'nun eski hali ile yeni halinin bir olmadığını söyledi. Sanayi ile birlikte Çorlu'ya niteliksiz göç geldiğini savunan Başkan Güleroğlu, bunun da sosyal problemlere neden olduğunu belirtti.
İlki geçtiğimiz 2012 yılının Nisan ayında gerçekleştirilen istişare toplantılarının ikincisi Çorlu TSO tarafından Divan Otel'de düzenledi. Yerel Basınla İstişare Toplantısına Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan Erik, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, yönetim kurulu üyeleri ile Çorlu'da görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.
Çorlu TSO ben kavramını biz kavramına doğru çevirmede önemli bir yol aldı diyen Güleroğlu: "Sorunların çözümü birlikte hareket etmekten geçer. 1958 yılında 5 üye tarafından kurulan Çorlu TSO bugün 747'i sanayi kuruluşu 5 bin 695 üyeye ulaştı" dedi.
Göreve geldikleri 2011 yılının Mart ayından 2013 yılının Nisan ayına kadar olan çalışmaları aktaracağını da sözlerine ekleyen Güleroğlu: "Göreve geldikten kısa bir süre sonra Kredi Garanti Fonunu odamıza kazandırdık. Bu kurum Trakya bölgesinde sadece Çorlu'da bulunuyor. Namık Kemal Üniversitesi'nde kurulacak olan Teknopark için Çorlu TSO olarak kurucu ortaklardan biri olduk. Ticari ve yabancı heyetleri kabul ettik, karşı ziyaretlerde bulunduk, konsoloslukları ziyaret ettik. Üyelerimizin yaşadığı vize problemlerinin ortadan kaldırılabilmesi için schengen vize giriş yapılamayan Bulgaristan'a girişte sıkıntı yaşayan üyelerimizin bu sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunduk. Trakya Başkanlar Toplantısında bu konuyu dile getirdim, gerekirse bir boykot gerçekleştirebileceğimizi Bulgaristan'ı boykota hazır olduğumuzu belirttim. Konu TOBB üyesi de olan Mustafa Yardımcı tarafından ulusal basına taşındı, Bulgaristan cephesinde büyük yankı buldu bu konuyu gündeme taşıyan boykot kararı aldıran Çorlu TSO'dur" diye konuştu.
Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuarlara katılıyoruz üyelerimizin de bu fuarlara katılmalarını istiyoruz diyen Güleroğlu: "Dünya pazarının hareketli olduğu ya da ivme kazandığı yerleri tercih ediyoruz. Bu fuarlarda iş bağlantıları sağlanıyor bu da ülkemize katma değer ve ekonomik katkı sağlıyor. Hükümetin koyduğu ekonomi hedefine ulaşmak için bu organizasyonlar ve bu organizasyonlara üyelerimizin katılımı son derece önemli. Üyelerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. 2009 yılında 23 eğitim düzenlenirken 2010 yılında bu eğitimlerin sayısı 30'a 2011 yılında 44'e 2012 yılında ise 46'ya çıktı. Bu eğitimlerin yanı sıra konferans ve seminerler de düzenliyoruz. Bana göre bu seminerlerin en önemlisi yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olan eğitimdi. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ile birlikte işletmelerin üzerindeki yükler kaldırıldı. Totalde bakıldığında İşletmelerin üzerinden 6 milyar TL'lik yük kalktı" şeklinde konuştu.
Güleroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "En çok karşılaştığımız sorulardan biri de ki bende dışarıdayken sıklıkla soruyordum, oda ne iş yapar sorusu. Yönetim Kurulunda arkadaşlarımla birlikte hiç durmadan üyelerimiz için hiç durmadan çalışıyoruz. Bu saydıklarımız bizim hizmetlerimizden sadece bazıları. Bu hizmetlerin yanı sıra pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attık. İhtiyaç sahibi öğrencilere 30 bin TL değerinde ayakkabı dağıttık. Bunun yanı sıra yönetim kurulu kararı ile her yıl düzenlediğimiz iftarı iptel ettik yerine 756 aileye gıda yardımında bulunduk. Emniyet Müdürlüğümüze bir adet araç bir adet de motosiklet kazandırdık. Devlet Hastanesine 2 adet solunum cihazı aldık, Sosyal Güvenlik Kurumuna 3 bilgisayar kazandırdık. Çorlu için çok şeyler yaptık bizim bunları dillendirmiyor olmamız hiçbir şey yapmadığımız anlamına gelmez. 2010 yılında 100 öğrenciye burs verirken 2013 yılında bu sayıyı 150 öğrenciye çıkarttık. Web sayfamızda e-rehber oluşturduk. Üyelerimizden görsellerini talep ettik, işletmeye ait özet bilgilere de yer verilen bir rehber hazırladık. Tüm bunları yaparken personel eğitimine de önem verdik. Personel istihdamını arttırdık. Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak projeler hazırladık. KOSGEB ile 100'den fazla üyemize eğitim verdik. Bu kapsamda hazırladığımız en önemli proje bana göre İşte Çorlu Projesidir. İşletmeler açısından eleman bulma, personel açısından da iş bulma noktasında sıkıntı yaşanıyor. Biz bu sıkıntının aşılması için işveren ve işçiyi buluşturabilmek adına bir portal oluşturduk. 13 - 23 Eylül tarihleri arasında indirimli alışveriş günleri etkinliği düzenledik. Bin 32 üyeyi ziyaret ettik. Kampanyaya 200'den fazla üyemiz katıldı. İlk olduğu için bizim adımıza da bir tecrübe oldu önümüzdeki yıllarda bu uygulamanın devam ettirilmesini umuyorum. Çorlu'da yaşam konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. Üyelerimiz için avantajlı kredi protokolü imzalandı. Uygulamalı girişimcilik eğitimi ve sertifika töreni düzenlendi. Girişimcilik ruhunun gelişmesi, yeni girişimler yaratabilmek ve kredi imkanlarından yararlandırmak maksadıyla bu projeyi hayata geçirdik. Eğitimler sonunda 30 kişi sertifika aldı ancak bu iş burada bitmedi bu sertifikaların girişime dönüşmesi gerekiyor. 30 kişi için kişi başına 100 bin TL'lik bir destek söz konusu Bu proje ile Çorlu piyasasına 3 milyon TL kazandırmayı hedefledik."
Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu, Çorlu'ya bir üniversite kurulmasını istediklerini belirterek: "Çorlu'ya ileri teknoloji üniversitesi kurulmasını istiyoruz. Bunu kendimiz için istemiyoruz. Çorlu için istiyoruz. Çünkü sanayi ile birlikte bölgemize niteliksiz göç geldi. Niteliksiz göç sosyal problemleri de beraberinde getirdi. Çorlu'nun eski hali ile bugünkü hali bir değil. Üniversite ile kültür transferi de yapmış olacağız. Bunlar Çorlu için yapılmış şeyler" dedi.
(SŞ - )
18.04.2013 09: 37: 43
TSI
NNNN - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Yerel › Çorlu Tso Yerel Basınla İstişare Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?