Uzman Psikolog Handan Yılmaz, çocukların yaş ve düzeylerine uygun hazırlanan teknoloji destekli ders programlarının, anaokulu öğrencilerinin dil gelişimi, sosyalleşme ve liderlik süreçlerinde önemli katkılar sağladığını söyledi.
Özel Çakabey Mavişehir Anaokulu Müdürü Handan Yılmaz, Z kuşağındaki çocuklara klasik eğitim öğretim metodlarıyla ulaşmanın güç olduğunun altını çizdi. Teknolojinin tek başına hiçbir şey ifade etmediğini; ancak eğitim-öğretimde sürekli ve verimli kullanılırsa büyük faydalar sağladığını anlatan Yılmaz, "Okul öncesi dönemde öğrencilerin ilgi seviyelerini yüksek tutmak, zevkle öğrenmelerini sağlamak ve yaratıcılıklarını kullanmalarını teşvik etmek amacıyla öğrenme ortamı büyük bir önem taşımaktadır. Zengin dijital materyaller ile teknoloji çağında doğmuş olan Z kuşağının eğitiminde de teknoloji kullanmak, bu amaçlara ulaşmak için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Çakabey Mavişehir Anaokulu'nda bulunan dijital tahta teknolojisi sayesinde öğretmenlerimiz ders anlatırken interaktif cd, film ve animasyonlar oynatabilmekte aynı zamanda yazma ve çizme işlemleri de yapabilmektedir. Ders boyunca dijital tahtada anlatılan ve gösterilen notlar, çizimler, filmler gibi tüm ders materyalleri Çakabey sistemine depolanmakta, öğretmenlerimiz gerektiğinde internete bağlanarak öğrencilerine güncel bilgileri aktarabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerimiz, okul dışındayken de öğretmenlerinin derste işlediği dijital materyallere ulaşmakta ve ödevlerini de görebilmektedir" dedi.
TEKNOLOJİYLE ÖĞRENEN ÖĞRENCİLER OKULU ÇOK SEVİYOR
Akademisyenler tarafından Çakabey'e özgü olarak öğrencilerin yaş ve düzeylerine uygun hazırlanan eğitim programını, akıllı dokunmatik tahtalar ve Apple TV ile uyguladıklarını ifade eden Yılmaz, "Akıllı dokunmatik tahtalar sayesinde, aynı anda dört çocuğumuz tahtada çalışma yapabiliyor. Bu, takım çalışması ve paylaşmayı getiriyor. Aynı zamanda liderlikle ilgili de çocukları motive ediyor. Teknolojinin yardımıyla öğrencilere yüzlerce, binlerce görsel ve işitsel uyaran sunuluyor. Bu sistemle hem yaşam boyu öğrenme becerisine hem de bilgi okuryazarlığına hizmet ediyorsunuz. Çünkü çocuklar bu yaşta öğrenmeyi seviyor ve hayat boyu okulu çok seviyor, bıkmıyorlar. Teknolojiyle öğrenmenin, okulu sevmek, öğrenmeyi sevmek, bilgiye ulaşmanın yollarını bilmek, gibi birçok faydası bulunuyor. İnteraktif dersleri oluşturma ve yönetme konusundaki bu zengin olanaklar ile işitsel ve görsel etkileşim sağlanarak öğrenme sürecini kalıcı, kolay ve zevkli bir hale dönüştürüyor" diye konuştu.
Yılmaz, teknolojiyle öğrenmenin diğer faydaları hakkında şunları söyledi:
"Öğrencileri motive ederken, dersin renkli ve daha eğlenceli olmasını sağlıyor. Öğrencilerimiz akıllı tahtalarda çalışırken çok özgür oluyor. İstedikleri şekilleri çiziyor, gerektiğinde internetten gerekli fotoğraf ve bilgileri çağırabiliyorlar. Çok fazla görsel içerik sayesinde öğrencilerin dil becerileri gelişiyor. Daha uzun cümlelerle konuşmaya başlıyorlar. Evde de eğitimin aynı yönde devam etmesini istediğimiz için Çakabey Enformasyon Sistemi ile velilerimiz dijital materyalleri çocukları ile birlikte kullanabiliyor, yabancı dil derslerinin ders özet videolarını izleyebiliyorlar. Öğrencimiz, eğer okula gelmemişse, öğretmenin o gün verdiği ödevi görüp, ödevini yapabiliyor. İki gün sonra da öğretmen ödevin çözümlerini de sisteme yükleyerek evde tekrar edilmesi için bir fırsat oluşturuyor. Kısacası teknoloji hem okul hem de ev yaşamı için müthiş fırsatlar sunuyor. Ailelere de teknolojinin oyun ve eğlenme amaçlı değil, eğitim amaçlı kullanılabilen güzel bir kaynak olduğu konusunda farkındalık kazandırmalarını tavsiye ediyoruz. Çakabeyliler eğitim planlarına uygun içeriklere 24 saat ulaşabiliyor ama bu olanağı bulunmayan aileler de farklı uygulamalar gibi yöntemler ile teknolojik cihazların eğitim amaçlı kullanılmasını teşvik etmelidir." - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Çocuklara Öğrenmeyi Sevdiren Teknoloji - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?