ÇEKÜD Sakarya'da, Sakarya Sosyal Gelişim Derneği ile birlikte Sakarya Üniversitesi kampüsünde ve Sakarya'daki 36 ilköğretim okulunda ağaçlandırma çalışması yaptı.
Sakarya Üniversitesi kampüsünde yapılan ağaç dikme etkinliğine yüzlerce çevre gönüllüsü katıldı. ÇEKÜD İl Temsilcisi ve Sakarya Sosyal Gelişim Derneği Çevre Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Alp açılış konuşmasında, "Bugün başta Sakarya Üniversitemizde 430 adet olmak üzere, Sakarya'daki 36 ilköğretim okuluna binlerce fidan kazandırıldı. Burada dikeceğimiz Çınarlar bu eylemin daha çok finali, vitrini niteliğinde. İstedik ki Sakarya Üniversitesinin bu güzel ortamı daha güzel bir hale gelsin, Üniversitemiz köklü Çınarlar gibi yüzlerce sene giderek güçlenerek yaşasın, torunlarımız altında gölgelensin, rüzgarlara göğüs geren çınarlarımız da geleceğimize tanıklık etsin" dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel ise konuşmasında Sakarya üniversitesinin ağaçlandırmaya çok önem verdiğini, bu yıl Sakarya üniversitesine ÇEKÜD'ün diktiği 430 ağacın dışında Üniversitenin kendi imkanlarıyla da 855 adet ağaç diktiğini söyledi. Üstel Üniversitenin şu haliyle Türkiye'deki kampus alanları içersinde birim alana düşen ağaç sayısı açısından en başlarda geldiğini belirterek, bu tür faaliyetleri önemsedikleri ve desteklediklerini ifade etti.
Prof. Dr. Fatih Üstel, organizasyon için ÇEKÜD'e, Sakarya Sosyal Gelişim Derneğine ve Prof.Dr. Ahmet Alp'e teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel tarafından ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz ve Sakarya Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Av. Ali Kasım Aksoy'a teşekkür belgeleri verildi. ÇEKÜD Başkanı da Rektör Yardımcısı Üstel'e bir çini pano hediye etti.
Sakarya Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Av. Ali Kasım Aksoy projede emeği geçen tüm çevre gönüllülerine ve özellikle Serdivan'da 14 ilköğretim okulunun 400'ün üzerinde fidanla buluşturulmasında emeği geçen AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik'e, fidanların temini konusunda yardımcı olan ve fidanları yetiştiren Sapanca Meslek Yüksek Okuluna ve MYO Müdürü Aydın Yılmazer'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere'ye teşekkür etti. ÇEKÜD Genel Koordinatörü Çevre Yüksek Mühendisi Halil İbrahim Uzun'un fidan dikimi konusundaki bilgilendirmesinden sonra tüm katılımcılar ile birlikte çınar fidanları toprakla buluşturuldu. İkramlar eşliğinde yapılan çevre sohbetleri ile program sona erdi. - SAKARYA
Son Dakika › Yerel › Çeküd Sakarya'da 1990 Fidan Dikti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?