Ali Bostancı İnşaat Genel Müdürü Sedat Kızılcıklı, 2023 yılında Türkiye'nin nüfus bakımından üçüncü büyük şehri olması beklenen Bursa'da depreme dayanıklı evler yaptıklarını söyledi.
"Maksadımız tabiatı bozmayan ve içinde oturanların geleceğe güvenle baktığı sağlam evler inşa etmek" diyen Kızılcıklı, "Türkiye nüfusunun hızlı bir şekilde arttığını görüyoruz. Tabii ki bu Bursa için de geçerli. Bursa'nın yapılaşmasına baktığımız zaman Bursa'da yer kalmadığını görüyoruz. Bursa artık dışarı taşmış durumda. İzmir-İstanbul otobanı olduğu takdirde ve hızlı tren projesi tamamlandığında Bursa Türkiye'nin nüfus bakımından üçüncü büyük şehri olacak. 2023 yılında Bursa nüfusunun 6,7 milyon olması bekleniyor. Bu da konut sıkıntısını gündeme getireecek. Bursa bir sanayi şehri olduğundan dolayı, orta gelir sahibi nüfus çoğunluğu ön planda. Biz de ona dönük projeler uyguluyoruz. Memur, emekli, işçi gelirlerine endeksli projeler üretiyoruz" dedi.
Kentsel dönüşüme nerede izin verileceğinin merak konusu olduğunu kaydeden Kızılcıklı, "Yıldırım'da inşaat malzemesi satan insanların işleri durdu. Yıldırım ve Millet projelerinde 29 bloklu 350 konutu 2013 yılında bitireceğiz. Bu konutlarda alışveriş merkezi, düğün salonu, basketbol, voleybol sahaları olacak. Hamitler'de ise sene sonuna kadar 1000 konut teslim edeceğiz. Dairede yüzde 15 peşinat alıyoruz. 10 yıllık vade yapıyoruz. 0.91 faizli kredi kullandırıyoruz. Her ay 80, 90 daire teslimi yaptığımız için bankalar bize güveniyor. 1 ailede 2, 3 kişi çalışıyorsa çok rahatlıkla bu insanları ev sahibi yapabiliyoruz. 2 bin lira geliri olan aile aylık 750 TL veriyor. Yapmış olduğumuz kontrat gereği 5 sene sonra da 750 TL veriyor. Bu 5 sene zarfında ailenin geliri belki de 3 bin lira oluyor" diye konuştu.
Depreme dayanıklı binalar yaptıklarını anlatan Kızılcıklı şunları söyledi:
"Halkımız daha önceden ağır bir ders aldığı için güvenlik istiyor. Biz de bunun üzerine çalışmalar yaptık. Fore kazığı Bursa'ya getirdik. Nasıl dağların yüksekliği kadar altında aynı derinlik vardır, ona benziyor. 15 metrelik çelik boruyu zemine çakıyor ve içine demir ve beton koyuyoruz. Bundan bir binaya 75 tane çakıyoruz. Müşterilerimiz fore kazığını gördüğü zaman çok emin oluyorlar. Çünkü yeni aldığınız bir dairenin kapılarını, mutfağını, boyasını değiştirebilirsiniz, ama temelini değiştiremezsiniz. Onun için bizden ev alan insanların başka bir yerden ev alma ihtimali yoktur. Kendi evimizi yapıyormuş gibi çalışıyoruz. Binaları Bursa'nın doğal yapısına göre yapıyoruz. Mesela Yenişehir'de insanlar kentsel dönüşüm projesine karşı çıkıp, 5 kattan fazla apartman yapılmasını istemedi ve bu gerçekleşti. Biz de hala yeşil olan Bursa'nın bu tabii dengesini değiştirmemek için talebe uygun projeler oluşturuyoruz".
(MŞ)
24.06.2012 09: 43: 45
TSI
NNNN - BURSA
Son Dakika › Yerel › Bursa'nın Nüfusu 2023 Yılında 6,7 Milyona Ulaşacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?