Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni ve görevi kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak", suçlarından yargılanan kulübün eski hukuk danışmanı avukat Öztürk Yazıcı, eski kulüp avukatı Jale Demir ile eski yönetici Oktay Hakan Öztürk katıldı.
Tutuksuz sanıklar, mahkemeye son savunmalarını yazılı olarak yaptı.
Duruşmada söz alan Öztürk Yazıcı, son savunmasında Bursaspor TV'nin kurulmasıyla ilgili kuruculara avans verilmesine ilişkin yönetim kurulu kararında imzası olduğu için sanık olarak yargılandığını ve hakkında ceza istendiğini belirtti.
Yazıcı, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın televizyonları gibi Bursaspor'a şu an milyonlarca lira değeri olan bir kanal kazandırdıklarını dile getirerek, "Bu iş için plaket verilmesi gerekirken hakkımızda hapis cezası isteniyor" diye konuştu.
Bu arada davaya katılma talepleri reddedilen fakat iddianamede müşteki olarak yer alan eski Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Günay ile Bursaspor Derneği üyesi Sedat Topaloğlu avukatları aracılığıyla mahkemeye şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe verdi.
Mahkeme heyeti, heyet değişikliği nedeniyle karar aşamasına gelen davayı ertelerken Günay ile Topaloğlu'nun davaya müdahil olmaması nedeniyle her ikisinin talepleri hakkında karar verilmesine yer olmadığını hükmetti.
Duruşma çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Yazıcı, Bursaspor TV'nin kuruluş sermayesi için derneğin bütçesinden 30 bin lira avans olarak aktarıldığını ve bunun altında da diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kendi imzasının bulunduğu için hakkında cezalandırılma istendiğini söyledi.
Bursaspor TV'yi zor şartlarda kurduklarını dile getiren Öztürk, bu davanın beraatla sonuçlanacağına inandığını ifade etti.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca 2011 yılında hazırlanan iddianamede, İbrahim Yazıcı ile bazı kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 36 tutuksuz sanık hakkında "zimmet, görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etme, örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" iddialarıyla 12 ile 36'şar yıl arasında hapis cezaları talep edilmişti.
Geçen duruşmada mütalaasını veren savcı, Kulüp Başkanı Yazıcı'nın vefatından dolayı hakkındaki bütün suçlamaların düşürülmesini, tutuksuz sanıklardan 4'ünün beraatını, diğer 31 sanığın ise "zimmet" ve "görevi ihmal" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Bursa'daki Zimmet ve Görevi Kötüye Kullanma Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?