Nevvar Salih İşgören Vakfı, İzmir Yüksek Teknolojı Enstitüsü (İYTE) ile iş birliği yaparak bilim adamlarının yetiştirilmesine katkıda bulunacak.
Ana ilkesi eğitim ve sağlık alanında Türkiye'ye hizmet olan Nevvar Salih İşgören Vakfı, yeni bir işbirliği için bu kez de İzmir'in en önemli eğitim ve bilim kurumlarından İYTE ile güç birliği yapmaya hazırlanıyor. İYTE'den gelen davet üzerine üniversitenin Urla'daki kampüsünü ziyaret eden vakıf yöneticileri, enstitü bünyesinde 2014 yılında faaliyete geçen ICTP- Avrasya İleri Araştırma Merkezi'nin çalışmalarına kaynak oluşturmak için harekete geçti.
İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Senger, Prof. Dr. Durmuş Ali Demir, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş ve Genel Koordinatör Berna Şahin'in katıldığı toplantıda konuşan Rektör Güden, "Nevvar Salih İşgören Vakfı'nın İzmir'in diğer üniversite ve eğitim kurumlarıyla birlikte yaptığı çalışmaları yakından takip ettik. Bu çerçevede İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak bizim de bilimsel çalışmalarımıza destek verebileceğinizi düşünüyoruz. Bu nedenle yaptığımız bu toplantının ardından ülkemiz ve kentimiz açısından son derece önemli bilimsel çalışmalarda işbirliği yapabileceğimize inanıyoruz" dedi.
"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"
ICTP-Avrasya İleri Araştırma Merkezi'nde en önemli ihtiyaçların başında merkezde çalışacak bilim insanları, başta az gelişmiş ülkeler olmak üzere komşu ülkelerden gelen öğrencilerin bilimsel çalışmaları sırasında maddi olarak desteklenmeleri ve merkezin gerçekleştireceği organizasyonlara destek verilmesi olduğu belirtildi. Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, ICTP'nin çalışmalarını gördükten sonra böyle bir merkezin İzmir'de faaliyet göstermesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "Biz de vakıf olarak böylesine önemli bir projeye destek verebilirsek çok mutlu oluruz. Bu ilk toplantımızın ardından İYTE yöneticileri bir çalışma yaparak bizim destek verebileceğimiz noktaları şekillendirecek. Bir sonraki toplantımızda Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak bizim ne gibi katkılar sağlayabileceğimizi de ortaya koyabileceğiz. Nobel Ödüllü bilim insanları ile genç beyinler bu merkezin konukları olmuş ve olmaya devam edecek. Bunun yanı sıra kampüste yapılmakta olan inovasyon merkezi ile ilgili de vakıf olarak yapabileceğimiz katkıları değerlendireceğiz. Bilim ve eğitimin olduğu her çerçevede biz de vakıf olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz" diye konuştu.
"DESTEĞE İHTİYAÇ VAR"
ICTP-Avrasya İleri Araştırma Merkezi'nin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Tuğrul Senger de şunları söyledi: "ICTP, Nobel Ödüllü bilim insanı Abdus Salam tarafından gelişmekte olan ülkelerde 'Bilimsel ve Teknolojik' gelişimi desteklemek üzere İtalya'da kurulmuş bir uluslararası eğitim ve araştırma merkezidir. Güney Amerika Bölgesel Şubesi Brezilya'da kuruluşmuş, Meksika, Ruanda ve Çin'deki merkezlerin kurulma çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda ICTP-Eurasian Centre for Advanced Research (ICTP-ECAR) Türkiye'de, İYTE ev sahipliğinde Mayıs 2014'te açıldı. Türkiye'nin uluslararası prestiji ve tanıtımına katkı sağlayacak, temel bilimler, mühendislik ve teknoloji alanlarında Türkiye'nin bölgesindeki konumunu güçlendirecek bu merkezin potansiyelini hayata geçirebilmesi için hem devlet hem de kurumların desteğine ihtiyacı var." - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Bilim İçin Güç Birliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?