Beü'nün Ar-Ge İnovasyon Projesi Başarısı - Son Dakika
Yerel

Beü'nün Ar-Ge İnovasyon Projesi Başarısı

Beü\'nün Ar-Ge İnovasyon Projesi Başarısı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ar-Ge İnovasyon Projesi kapsamında “Üç Boyutlu Yüksek Konum Doğruluklu Hava Kaynaklı Lazer Kabiliyetli İnsansız Hava Aracı Üretimi” konulu projeyle önemli bir çalışma daha yapacak.

20.06.2016 17:21

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ar-Ge İnovasyon Projesi kapsamında "Üç Boyutlu Yüksek Konum Doğruluklu Hava Kaynaklı Lazer Kabiliyetli İnsansız Hava Aracı Üretimi" konulu projeyle önemli bir çalışma daha yapacak.

Proje kapsamında üretilecek lazer tarama kabiliyetli gelişmiş hava aracı, başta haritacılık olmak üzere, şehir bölge planlama, coğrafi bilgi sistemleri, kentsel gelişim ve kaçak yapılaşma tespiti, orman envanter çıkarımı, afet izleme, madencilik, trafik izleme, büyük mühendislik yapılarının izlenmesi, tarihi mirasın tespiti ve kaydı, tarım, emniyet vb. alanlarda kullanılmak üzere çok yüksek konum doğruluklu üç boyutlu yoğun veri üretecek.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Mühendislik Fakültemiz Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik ve Yrd. Doç. Dr. Serkan Karakiş, "Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'in AR-GE İnovasyon Projeleri konusundaki destekleriyle bu projeye başladık. "Üç Boyutlu Yüksek Konum Doğruluklu Hava Kaynaklı Lazer Kabiliyetli İnsansız Hava Aracı Üretimi" konulu AR-GE İnovasyon Projemiz KOSGEB tarafından desteklendi. Proje sayesinde, yalnızca uçak, helikopter vb. hava araçlarına entegre sistemler kullanılarak çok yüksek maliyetlerle elde edilen hava kaynaklı lazer verilerinin çok daha düşük maliyetle, hızlı ve periyodik olarak sağlanmasını hedefliyoruz. Çalışmada bizlere maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan bilimsel ve akademik her projeye destek verdiklerini söyleyen BEÜ Prof. Dr. Mahmut Özer ise, "KOSGEB destekli hazırlanan "Üç Boyutlu Yüksek Konum Doğruluklu Hava Kaynaklı Lazer Kabiliyetli İnsansız Hava Aracı Üretimi" projesi teknolojik açıdan hem ülkemiz hem de üniversitemiz adına önemli bir çalışma. Yapılacak olan projeyle coğrafi bilgi sistemlerinden tarıma kadar pek çok alanda kullanılabilecek bir veri aracı üretilmiş olacak. Üniverse olarak pek çok bilimsel projede, yapı projelerinde ve sağlık alanında Ülkemizde pek çok kurum ve kuruluşa teknik destek vermekteyiz. Bu yıl içerisinde Geomatik Mühendisliği tarafından Ilgaz Dağı'nın her iki tarafından açılmasına başlanan 5 bin 488 metrelik tünele jeodezi ağ konumlaması ile büyük katkı sağladı. İnanıyorum ki yürütülen bu yeni projeyle de bu ve benzeri pek çok çalışmaya bilimsel ve teknik destek vermeye devam edeceğiz. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik ve Yrd. Doç. Dr. Serkan Karakış'a teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü'nün Ar-Ge İnovasyon Projesi Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement