Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından organize edilen, Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson ve Başkan Yardımcısı Dr. Güler Ateş'in konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirildi.
Konferansta
Bergama ve çevresinde yapılan kazılar ile ilgili bilgiler verildi. Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan'ın, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, Bergama Meslek Yüksek Okulu Eser Koruma Bölümü öğrencilerinin ve çok sayıda katılımcının yer aldığı konferansa ilgi yoğun oldu.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, Pergamon ve Liman Kenti Elaia'nın Hellenistik Dönem Hükümdarlık Merkezi'nin kent alanı ve çevresinin araştırılması ile ilgili bir sunum yaparak, Bergama ve çevresinde gerçekleştirilen kazılar ile ilgili bilgiler verdi.
Prof. Dr. Pirson konferansta, Bergama ilçesinde yürütülen kazılar esnasında bulunan Roma ve eski Mısır kültürünü yansıtan Mısır Tanrıçası Sekhmet'in heykelinin gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda yeniden ayağa kaldırıldığını ifade etti.
Pirson, Kızıl Avlu'yu çevreleyen ve yanındaki salonların tavanını taşıyan, savaş ve salgın hastalık tanrıçası olarak betimlendiği düşünülen
heykelin ziyaretçiler tarafından da büyük ilgi göreceğinin altını çizdi. Yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki yüz ve kolları siyah-gri mermerden, kafası aslan, bedeni insan şeklindeki heykelin rekonstrüksiyonla tamamen ayağa kaldırıldığını belirten Pirson, heykelin gelecek yaza kadar tamamlanacak çalışmalar sonrasında sergileneceğini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı seviyesinde tanıtılacağını söyledi.
Başkan Gönenç, konferansın oldukça faydalı olduğunu söyleyerek, Bergamalılar'ın yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Başkan, bu tür bilgilendirme konferanslarının belirli aralıklarla düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi. - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Bergama Kazılarıyla İlgili Konferans - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?