Balıkesir'de, Dünya Su Günü münasebetiyle, "SU" konulu bir panel düzenlendi. Balıkesir Üniversitesi'ndeki panelde suyun geri kazanımının önemine dikkat çekildi.
Dünyada, suyunu geri kazanımının artık bir zorunluluk haline geldiği bildirildi. Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ), "22 Mart Dünya Su Günü" münasebeti ile düzenlenen panelde konuşan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlisi Çevre Yüksek Mühendisi Tülay Selici, artık her şehir için suyun geri kazanımının çok önemli bir zorunluluk olduğnu söyledi. BAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü tarafından, "22 Mart Dünya Su Günü-2008" adı ile düzenlenen panelde konuşan Tülay Selici, "Balıkesir Kenti İçme ve Kullanma Suyu Yönetimi" başlıklı sunumunda, Balıkesir Belediyesi'nin, suyun etkin kullanımı konusunda izlediği hassas politikaları ve uygulamaları anlattı. İçme Suyu Arıtma ve Atık Su Arıtma Tesislerinin Balıkesir su kaynakları açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Selici, "İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Balıkesir'e 2007 yılı içerisinde, şehir içme suyu şebekesine 16 milyon 403 bin metreküp, Organize Sanayi Bölgesi'ne ise 425 bin metreküp su verildi. İkizcetepeler Barajı'ndan, Atık Su Artıma Tesisi'ne pompalanan su, buradaki işlemleri takiben, laboratuarlarımızda yapılan çeşitli analizlerden sonra, doğal ortama verilmektedir. Ayrıca, düzenli olarak şehir içmesuyu şebekesinin çeşitli noktalarından alınan numuneler ile de içme suyunun kalitesi düzenli olarak kontrol edilmektedir. Böylece, şebekeden kaynaklanan kirlenmeler anında tespit edilebilmektedir" dedi.
Belediye tarafından başlatılan şehir içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları neticesinde, şebekeden kaynaklanan kayıpların 2007 yılında 1 milyon metreküp azaldığını belirten Tülay Selici, yaptığı sunumla su kaynaklarına önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Oturum başkanlığını BAÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Görevlisi Metin Akın'ın yaptığı panelde, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, "Suyun Ticarileştirilmesinde Aktörler", DSİ 25. Bölge Müdürlüğü Etüt ve Plan Şube Müdürü Adil Sabancı, "Balıkesir İli Su Potansiyeli ve Yönetimi", Balıkesir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Yüksek Mühendisi Tülay Selic, "Balıkesir Kenti İçme ve Kullanma Suyu Yönetimi", Pamukçu ve Aslıhan Tepecik Ovaları Sulama Birliği Müdürü İrfan Çoban, "Balıkesir Ovası Sulamasındaki Sorunlar", Balıkesir Ovası Sulama Birliği Müdürü Adem Gökçe, "Balıkesir Ovası Sulamasındaki Sorunların Çözümü" ve BAÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Emel İrtem, "Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Türkiye'nin Uluslararası Su Politikası" konulu sunumlarını paylaştılar.
(YU-) 23.03.2008 13:36 TSİ
Son Dakika › Yerel › Balıkesir'de Su Paneli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?