Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Karabük'te, '2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi.
T.C. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından '2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları' kapsamında gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantılarından birincisi Karabük'te gerçekleştirildi.
Karabük TSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, TR81 (Zonguldak- Bartın - Karabük) Düzey 2 Bölgesinde iş, yatırım ve yaşam alanlarındaki altyapı eksikliklerinin giderilerek bölgeye yatırım çekilmesine olanak sağlanması ve yaşanabilirlik düzeyinin arttırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen kurum, kuruluşlara yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına 7 milyon TL bütçe ayrıldığını söyledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan yaptı. Bölge kaynaklarını etkin kullanılmasını arzu ettiklerini ifade eden Özcan, "BAKKA bölgemiz için ciddi anlamda çaba gösteriyor. Burada olan tüm katılımcıların da bu tarz projelerde biraz daha gayretli olmalarını rica ediyorum. Bu kaynakları etkin bir şekilde kullanabilirsek ülkemiz, bölgemiz ve vilayetimiz için faydalı yatırımların ve desteklerin önünü açmış olacağız. Bunun ekonomiye katkısı elbette çok yönlü olacaktır" dedi.
"Bölge ekonomisine ciddi katkımız olacak"
BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu ise, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 6 yıldır faaliyette olduğunu söyleyerek, "Bir yıldır görevdeyim ve kendimize hedef aldığımız iki temel konu var. Bir tanesi GAP eylem planı gibi bir Batı Karadeniz Eylem planı yapılması. GAP ölçeğinde olmaz ama benzer bir eylem planını hazırlamakta epeyce ilerledik. Bölgemizin kamu yatırımlarından istenen payı alabilmesi için tek hedefleri tespit etmek ve hep beraber bu alanlara yönelmekte fayda var. İkincisi ise turizm konusu. Bölgemize turist geliyor, gelmiyor değil. Daha fazla yabancı ve daha fazla paralı turist getirme yönünde çabaya ihtiyaç var. Özellikle son 3-4 ayda tanıtım konusuna yoğunlaştık ve farklı alternatif mekanizmalar kullanmaya çalışıyoruz. 10-15 yıl önce geçerli olan tanıtım filmi ve broşür pek işlemiyor. 18 -23 Temmuz'da Suudi Arabistan'dan 8 kişilik sosyal medyacı grubu gelecek. 300-400 bin takipçisi olanlar insanlar. Turizmde en ön plana çıkacak yerlerini dolaştıracağız. Bu grup turizm potansiyeli olan noktalarda fotoğraflar çekip sosyal medyada paylaşacak. Dünya artık böyle çalışıyor. Biz de günceli yakalamaya çalışıyoruz. Bu iki hedefimizde başarılı olursak, hem bölge ekonomisine hem de ülkemize çok ciddi bir katkımız olacak. Hibe programlarının da bu anlamda iyi birer araç olduğunu düşünüyorum. Daha uzun vadeli koyduğunuz hedeflere katkı sağlayacak araçlar" ifadesinde bulundu.
Kuzu'nun konuşmasının ardından BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı tarafından katılımcılara 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları, program öncelikleri, uygunluk kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgi aktardı. Irmak Göksu Çağlı katılımcıların sorularını da cevapladı. Katılımcılara, önümüzdeki günlerde Ajansın bilgilendirme ve eğitim toplantılarının devam edeceği, toplantı tarihlerine BAKKA web sitesinden de ulaşılabileceği bilgisi aktarıldı.
Programa başvuru yapacakların önce sisteme girişlerini yapması, ardından rehberde belirtildiği şekilde Ajansa teslim etmesi gerekiyor. Başvuruların sisteme girilmesi için son tarih 23 Eylül 2016 Cuma günü saat 23.59, başvuru dosyalarının Ajansa teslimi için son tarih 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 18.00 olarak belirlendi.
Toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, TSO Karabük Başkanı Tuncay Özcan, BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu, kamu kurum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı. - KARABÜK
Son Dakika › Yerel › Bakka 2016 Yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?