16. Uluslarası Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik paneli için İstanbul'da bulunan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, yaptıkları çalışmalarda Çıldır'ı yeniden inşa ettiklerini söyledi.
Çıldır belediye Başkanlığı süresindeki 15 aylık bilançoyu değerlendiren Başkan Azizoğu "İlk önce Çıldır'ımızın imar sorunundan başladık. Bilindik üzere seçimi DSP'li belediye başkanı olarak kazandım. Şartlar ve koşulların gereği Ak partiye geçtim, pişman da değilim. Seçim sürecinde vaade de bulunduğumuz ne varsa hepsini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.
Bölgemizin kanayan yarası haline gelen göç hala devam etmektedir. 2900 olan nüfusumuz 2780'e düştü. Çıldır Gölü Kış ve Yaz Turizmi, Aktaş Sınır Kapısı, Yüksek Okul, Bizim Son Şansımızdır. Yüksek okul projesinde pek başarılı olamadık, çünkü yurt sorununu çözemedik. Yurdumuzu siyasi nedenlerden dolayı faaliyete geçiremedik. Ama Aktaş Sınır kapısını iyi değerlendirirsek ve Çıldır gölünü kış ve yaz turizmine açarsak bir çok gelişmenin önünü açabiliriz.
Özellikle kapıyla ilgili sürekli, sınır ticareti konusunda gençler ve girişimcilerle toplantılar, istişareler, yapıyorum. Onları dört yıllık gümrük memurluğu tecrübelerimle bilgilendiriyorum. Hazine ve dış ticaret müsteşarlığı ile sürekli istişareler yapıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde bir seferliğine de olsa sınır ticaretin den, Çıldır'ın çok büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyorum.
Çıldır Gölü uluslar arası sulak alandır. Çıldır gölünü Arpaçay belediyesi ile birlikte imara açıyoruz. Yanlış anlaşılmasın öncelikle turizm için imara açıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında gölün muhtelif yerlerine, Beykoz belediyesinden aldığımız, banklar ve kamelyaları yerleştiriyoruz. Bu sayede göl kenarına gelen insanların yerlerde değil, bank ve kamelyalarda oturabilmelerine imkan sağlarken, gölü temiz tutmak içinde bu alanlarda yine çöp kutuları koyuyoruz.
Şu anda iki tane kardeş belediyemiz var. Biri Bağcılar belediyesi, bir diğeri Güngören belediyesi. Tabi birde uzun yıllar görev yaptığım yer olan Posof belediyesi ile gönül kardeşliğimiz var. Bağcılar belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Aşık Şenlik Kültür merkezi yapımına karar verdik. Aşık Şenlik kasabasında, kasım ayında teslim edilmesi planlanan, Aşık Şenlik kültür merkezi binasının temelini attık. Altı tane dükkan, düğün salonu ve kültür merkezi olmak üzere inşa edeceğimiz kültür merkezimizin, bir kısmını Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce bey, geri kalan kısmını da Bağcılar Belediyemizin kendileri yapacak.
Bir diğer kardeş belediyemiz Güngören belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ise, bölgeye "sosyal tesis" niteliğinde 30-40 yataklı otel yapmayı planlıyoruz. Bizim insanımız görmeden bir tek Allah'a inanıyor. Çıldır ilçemizde ve bölgede devlet eliyle yatırımlar yapıldığını görülürse, özel sektöründe gelip yatırım yapacağına inanıyoruz.
Beykoz belediye başkanımız Yücel Çelikbilek başkanımız zaten her ne talep etiysek bizden yardımlarını ve katkılarını esirgemedi. İlçemiz Çıldır da, küçük sanayi sitemizin temelini attık. Otogarımız yoktu, otogarı yapıp faaliyete geçirdik. Bu çalışmalarda da bölgemizde çalışmalarını sürdüren inşaat firmaları katkılar sundular. Çıldır'ın olmazsa olmazlarından konut sorununu çözdük.TOKİ ile bir çalışma başlattık.Talepler doğrultusunda 80 tane konut projesini hayata geçireceğiz. Aslında talep çok ama şu an arsa temin edemedik. Her ne olursa olsun ikinci etabını da yapacağız.
Sokaklarımızla ilgilide mevcut bozulan yollarımızı kilit parke taşlarla döşedik. Aşık Şenlik kasabasının sulama göleti yaptık, yaylasının elektirik getirilmesi için proje kapsamına aldırdık. Yine su deposu yenileme çalışmalarımız sürüyor. Kanalizasyon sorununu proje ihalesindedir.
Şeytan kalesi seyir terası ve yolları ve aydınlatma çalışmalarını tamamlanması için turizm banklığına müracaatlarımızı yaptık. Belediyemize Çevre ve Şehircilik bakanlığından; hepsi sıfır olmak üzere, iki adet çöp arabası, bir adet aranjör ve arozöz aldık. İETT Genel müdürlüğünden bir adet minibüs aldık. Beykoz belediyesinden bir tane yarım otobüs aldık... Burada bizlerden katkılarını esirgemeyen Başta Beykoz belediye Başkanımız Yücel Çelik beye ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. Bir tane kamyon ihtiyacımız söz konusu, onu da en kısa sürede tamamlayacağız, sözünü aldık.
Aktaş sınır kapısı açıldıktan sonra adliyemiz yeniden açılacak. Bu yıl ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik, iki bin 1,5-2 metre boyunda fidan getirdik, diktik, %90'ı tuttu. Eğer bu yılı atlatırsak 5-6 bin fidan sözleşmesi yeniden yaptık, tekrar ağaçlandırmaya devam edeceğiz. YİBO önüne halı saha yaptırıyoruz. Doğal hayatı koruma genel müdürlüğü bölgede çalışmalarını yapacak. Şeytan kanyonunda yürüyüş ve tırmanış parkurları yapılması planlanmaktadır. Bu çalışmalar içerisinde heyet oluşturuldu en kısa sürede bölgede fizibilite çalışmalarını başlatacaklar.
Emeğin hakkı ödenmez. Bir Nisan 2014 ten bu güne kadar belediyemizin personeline bir kuruş borcu bulunmamaktadır. Ne kadar katkı payı varsa hepsini ödedik. Her iki belediyemizin toplamda 4.700 bin TL borcu vardı. Aşık Şenlik belediyesi kapatıldığı için borcu durduruldu. Çıldır belediyemize ait olan borcun bir kısmını ödedik ve diğer kısmını ise yasal süreç içerisinde yapılandırdık, ödemeye devam ediyoruz.
İstanbul'da yapmış olduğumuz toplantıda Çıldır'lı hemşerilerimiz festivalimiz için maddi ve manevi her türlü desteği sundular. Esfender Korkmaz hocamız önderliğin de gerçekleştirilen toplantıda bizlere her türlü desteği sunan, Başta Esfender Korkmaz hocama, iş adamlarımıza, Çıldır dernek başkanına ve diğer dernek başkanlarına, gazeteci arkadaşlarıma, orada bizlere desteklerini esirgemeyen Çıldırlı hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunarım" dedi. - ARDAHAN
Son Dakika › Yerel › Azizoğlu 'Çıldır'ı Yeniden İnşa Ediyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?