Avrupalı Öğrenciler, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu

Avrupalı Öğrenciler, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) OKÜ Gençlik Kulübü’nün Gülen Yüzler Projesi kapsamında Osmaniye'ye gelen Avrupalı Öğrenciler, Down sendromlu çocuklarla buluştu.

08.02.2014 15:13

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) OKÜ Gençlik Kulübü'nün Gülen Yüzler Projesi kapsamında Osmaniye'ye gelen Avrupalı Öğrenciler, Down sendromlu çocuklarla buluştu. Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen geceye katılan Avrupalı öğrenciler, down sendromlu çocuklar ve aileleri ile bir araya gelerek, eğlenceli vakit geçirdiler.

OKÜ Gençlik Kulübü öğrencileri Burcu Durmaz, Özlem Aydemir, Şevki Cansarıcalar ve Proje Eğitmeni Yunus Turhan tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırlanan 'Gülen Yüzler' isimli sosyal proje kapsamında İngiltere, Fransa, Romanya, Litvanya ve Estonya'dan 30 öğrenci, geçtiğimiz günlerde Osmaniye'ye geldi. Bir hafta boyunca misafir edilecek olan Avrupalı öğrenciler, proje kapsamında down sendromlu çocukların sorunları ve engelli bireylerin hayata bakış açısını değiştirecek aktivitelerde bulunuyorlar.

SEMAZENLER HAYRAN BIRAKTI

Osmaniye Engelliler Platformu ve Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği'nin katkılarıyla bir restorantta düzenlenen gecede, Avrupalı öğrenciler Down sendromlu çocuklarla birlikte eğlendi. Geceye katılanlar, Meşale Gurubu'nun Semazen gösterisini ilgiyle izlediler. Bazı engelli çocukların da, semazenlere eşlik etmesi ise renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Gecede bol bol hatıra fotoğrafı çektiren down sendromlu çocuklar, yurt dışından Osmaniye'ye gelen yabancı öğrenciler ile birlikte uzun süre müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Gecede konuşma yapan OKÜ Araştırma Görevlisi ve Proje Eğitmeni Yunus Turhan, Türkiye ile birlikte 6 farklı ülkeden 30 misafirin Osmaniye'de ağırlandığını söyledi. Turhan, "Bu arkadaşlarımızla 5 gün boyunca engelliler üzerine eğitim, engellilik ve engellilere karşı farkındalık nasıl oluşur, konuları üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi. Amacımız; burada engelliliği anlatmak. Dünyanın neresine giderseniz gidin, engelliler engellilerdir. Onlar da hayatın bir parçası ve hepimizin etrafında olan insanlardır. Onlara karşı sosyal bir duyarlılık oluşturmak ve bu sosyal duyarlılığı Türkiye'de yerele bırakmayıp, tüm dünyaya yaymak için böyle bir projeye imza attık. İngiltere, Fransa, Estonya, Litvanya, Romanya ve Türkiye'den oluşan otuz misafirimiz, hem Osmaniye ilimizi gördüler, hem yemeklerimizi ve kültürümüzü tanıdılar, hem de engelli gençlerle bu gün bir aktivite gerçekleştirerek bu programı düzenledik. Bu sayede hiç bir dilin, kültürün, rengin öneminin olmadığını keşfettiler" diye konuştu.

AKTÜRK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Geceye davetli olarak katılan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ise yapılan çalışmaları anlattı. Aktürk şunları söyledi: "Osmaniye'de 4 yıldır sürdürmüş olduğumuz, toplumun engelliler konusunda bilinçlendirilmesi çalışmasının, Osmaniye'nin dışına taşması ve Türkiye'nin dışındaki ülkelere de taşması, bizleri son derece mutlu etmektedir. Osmaniye'de 6 tane engelliler derneği bir araya gelerek platform oluşturduk. Bu derneklerimizin kendi çalışmaları da var. Özellikle bugün yurt dışından gelen dostlarımıza Osmaniye'de zihinsel engelliler yada down sendromlular konusunda hangi çalışmalar yapılmış, bunu anlatmak üzere bir aradayız. Yurt dışından gelen dostlara Türk kültürünü, Osmaniye'yi ve kültürünü tanıtmak için bu geceyi düzenledik. Ayrıca hazırlanmış olan Gülen Yüzler projesine destek amacıyla buradayız."

Gece, yabancı öğrencilerin down sendromlu çocuklar ile kaynaşması şeklinde devam etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement