Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, "Antalya Tanıtım AŞ ile iç bölgelerdeki yürüyüş yollarının ortaya çıkarılması için güzel bir proje ortaya koyduk. Bu rotaları geliştirerek bugün dünyada 3,5 milyon üyesi olan ve farklı ülkelere gidip yürüyüş yapan kişilerden oluşan Alpler Derneği'nin kataloglarına sokuyoruz" dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu yeni yönetimi, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti. Ziyarete Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmenci, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, yönetim kurulu üyeleri Erol Erkan ve Ethem Tayfun Kavukçu da hazır bulundu. Alternatif turizmin geliştirilmesi için atılması gereken adımların değerlendirildiği görüşmede, turistleri kıyı şeridinden iç bölgelere çekebilecek alternatif turizm alanları konuşuldu.
Deniz ve güneşe dayalı turizmde Antalya'nın artık dünya çapında bir marka kent konumunda olduğunu belirten Budak, turizmi 12 aya yayacak, iç bölgelerin de turizmden katma değer elde etmelerine olanak sağlayacak projelerin ortaya konması gerektiğini söyledi. Bu alanlardan birinin rafting turizmi olduğunu kaydeden Budak, "Rafting için Antalya eşsiz bir bölge. Ancak bugün rafting yapılan alanların durumu ortada. Büyük potansiyel taşıyan bu bölgeler şu anda yatırımdan uzak ve başıboş kalmış durumdalar" dedi.
Trekking ve yayla turizmi
Yayla turizmi için yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Budak, sözlerini şöyle konuştu:
"Yayla ve trekking turizmine gelir seviyesi daha yüksek profilde insanlar rağbet gösteriyor. Biz, Antalya Tanıtım AŞ ile iç bölgelerdeki yürüyüş yollarının ortaya çıkarılması için güzel bir proje ortaya koyduk. Bu rotaları geliştirerek bugün dünyada 3,5 milyon üyesi olan ve farklı ülkelere gidip yürüyüş yapan kişilerden oluşan Alpler Derneği'nin kataloglarına sokuyoruz. Bu tatilciler maalesef Antalya'da gezintilerini gerçekleştirirken en temel ihtiyaçlarını bile giderecek yaşam alanları bulmakta zorluk çekiyorlar. Bu tip yatırımlar bir an önce yapılmalı, iç bölgeler de turizmin nimetlerinden faydalanmalı."
Kış turizminde iç bölgelerin başta Davraz olmak önemli turizm cazibe destinasyonları barındırdığını vurgulayan Budak, " Kayseri'de Erciyes Dağı üzerine muazzam bir kayak tesisi yapılmış. Bu tesis Davraz için de model olarak seçilebilir. Böylelikle Antalya'ya kış mevsiminde hatta ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinin bir bölümünde gelen yabancı konuklara da farklı bir alternatif sunulmuş olur" dedi.
"Isparta turizmden pay alsın"
Görüşmede bulunan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmenci de TÜRSAB Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu ve ATSO Başkanı Budak'tan Isparta turizmine destek vermelerini istedi.
Isparta'nın kültürel miraslarının ve önemli alanlarının büyük potansiyel barındırdığını ancak çok az turist çektiğini belirten Başdeğirmenci, kentin turizmden pay alması gerektiğini ve bunun için turizmcilerle bölge potansiyelini ortaya çıkaracak bir toplantı yapmak istediklerini dile getirdi.
Alternatif turizm üzerine yapılan görüşmelerin ardından TÜRSAB Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, yaptıkları çalışmalarla ilgili Budak'a bilgi verdi. Sektörün sıkıntılarını ve yeni yürürlüğe giren E- Vize uygulamalarıyla ilgili kaygılarını aktaran TÜRSAB heyeti, konuyla ilgili Başkan Budak'tan destek istedi.
Görüşmenin ardından ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Çavuşoğlu'na Antalya Tanıtım AŞ tarafından hazırlanan Antalya kitabını hediye etti.
Son Dakika › Yerel › Atso Başkanı Budak Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?