Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği kuruluşunun 2. Yılını Altın Oran Sanat Galerisinde verilen kokteyl ile kutladı.
Kokteyle dernek üyelerinin yanı sıra ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, BARO Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Adana İl Başkanı Hatice Nazlı Yakıcı, Dernekler Masası İl Müdürü Recep Kurtoğlu, ÇÜ akademisyenleri ve Camadam Zekeriya Ünal ile davetliler katıldı.
Derneğin amacının engelli bireye sahip ailelerin gelişmiş eğitim tekniklerinden haberdar, faydalanabilen, bilimsel, güvenli ve mutlu bir yaşam bilincine sahip olarak, yarınlara yürümelerini sağlamak olduğunu belirten Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, yaptığı konuşmada "Bizler önemli bir grubuz. En iyi bildiğim 'anne olmak' sözünü arkadaşlarımla paylaştığım dönemde madem bu işi bu kadar iyi biliyoruz, hadi o zaman başkalarının da bilmesine destek verelim dedik. Hep birlikte yola çıktık. Küçük hayaller kurduk. Engelli bireyi anne ve babasıyla resmedebilirsek sorunu çözebiliriz diye düşündük. Engelli çocukları odaya hapsetmeden bizlerle birlikte aynı havayı solumalarını sağlarsak, anne babalarının bundan utanmamalarını becerebilirsek sorunun büyük bir kısmını çözeriz diye düşündük. Bu hayali kurarken önümüzde çok önemli sorunlar vardı. 'Neler yapabiliriz?' konusunu düşünürken iki yıllık sürede sivil toplum kuruluşlarıyla birleştik. Hep birlikte 'Neler üretebiliriz?' diye düşündük. Küçük ekipler oluşturduk. Bir baktık ki bu ekiplere destek veren insanlar var. 'Yönünü bilen tekneye rüzgar yardım eder.' der Montaigne. Biz yönümüzü anlattıkça sağ olsunlar destekler çığ gibi büyüdü. Önce anne baba çalışmaları yaptık. Aile çalışmaları yaptık. Genetik tanımlamalarla başlayarak istihdama kadar yönelen yelpazede nasıl çalışmamız gerektiğini planladık. Engellinin en önemli problemi olan cinsellik konusuna el atarak konunun uzmanı ile aileleri buluşturup bilgilenmelerini sağladık. Sosyal ve hukuksal anlamda eksiklerinin giderilmesini sağladık. İki yıl içinde engelli bireyin ve ailelerin eğitimi için her konuya el attık" dedi.
Bilimsel bir çalışma oluşturacak kadar veri topladıklarını, üye sayılarını artırdıklarını belirten sürenler şöyle devam etti:
"Bize ulaşan insan sayısı arttı. Türkiye'nin değişik illerinden web sayfamız aracılığı ile bizden destek isteyen, yeni teknikleri bizlerle paylaşmak isteyen paydaşlarımız var. Engelli bireyin hak ve taleplerine destek için kurulmuş bir dernek olarak aslında kimseden bir şey istemediğimizi, acınacak bir halde olmadığımızı tam tersi yerel ve mülki idareye fevkalade gönüllü destek vereceğimizi anlattık. İki yıl içerisinde de bu sıfatlarımızla anılmak bizim için gerçekten onur vericidir. Artık Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği eğitim çalışmaları yapan, bilimsel alanda araştıran, doğru işler yapmayı kendine hedef edinmiş bir grup olarak algılanıyor. Bu durum bizler için çok önemli."
Derneğe eğitsel ve bilimsel olarak destek verenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından 2. yıl kutlama pastası kesilerek davetlilere dağıtıldı. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Artı Özel Eğitim Gönüllülerinden 2.yıl Kokteyli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?