Ferhat Kentel, Tahsin Görgün, Süleyman Seyfi Öğün, Besim Dellaloğlu, Ekrem Demirli ve Rahmi Karakuş gibi Türkiye'nin duayen isimlerinin yanı sıra, alanında uzman bir çok öğretim görevlisinin de ders verdiği Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde 8 haftalık ilk eğitim dönemi tamamlandı.
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Akademiye başvuruların online olarak alındığı ve yaklaşık 800 kişinin ilk dönem eğitimleri için başvurduğu ifade edilirken, yapılan mülakatlar neticesinde 600 öğrencinin kaydının yapıldığı ve bu öğrencilerin 8 haftalık eğitimi tamamlamaları ile birlikte güz döneminin de tamamlandığı bildirildi.
Başkan Yusuf Alemdar'ın da katılarak 'Hayırlı olsun' temennisinde bulunduğu ilk derste Prof. Dr. Ferhat Kentel 'Modernite Gündelik Hayat ve Kimlikler' konusunu İşledi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"19 farklı branşta, 20 hocanın ders verdiği, seminer ve atölye çalışmalarının yanı sıra kültürel çalışma bölümleri, yabancı hocalarla dil eğitimleri, nadide eserlerle birlikte raflarında 6000 kitabı barındıran 'Doğu Marmara'nın tek Felsefe Sanat ve Sosyal Bilimler Kitaplığı' ile Sakarya'nın ilim merkezi olan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde güz dönemi eğitimleri tamamlandı. Eklenecek yeni bölümler ve hocalarla birlikte ikinci dönem eğitimleri Mart ayında başlayacak"
Yeni dönem ile ilgili bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edilirken, ilk dönemin meyvelerinin de önümüzdeki günlerde akademide düzenlenecek etkinliklerle paylaşılacağı bildirildi.
Medeniyet Araştırmaları ve Dil Eğitim Merkezi, İslami İlimler Araştırma Merkezi, Serdivan Sanat Merkezi'nin yanı sıra Serdivan Gençlik ve Fikir Kulübü ve Serdivan Anneleri Topluluğu'nun da faaliyet gösterdiği Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde 8 haftalık eğitimin ilk sunumu şiir üstüne olacak.
28 Aralık'ta akademi içerisindeki Kültür Meydanında düzenlenecek "Serdivan Şiir Matinesi" konulu etkinlikte şiir üzerine yapılan çalışmalar paylaşılacak. Şiir matinesinde Ercan Yılmaz, Fatma Çolak, Furkan Çalışkan, Mustafa Akar, Emel Özkan gibi önemli isimler şiir üzerine konuşacaklar ve kendi şiirlerinden okuyacaklar.
Şiir matinesinin yanı sıra, atölyelerde yapılan çalışmaların ve Türkiye'nin nadide eserlerinin de Fikir ve Sanat Akademisi'nde açılacak sergi salonlarında sanatseverlerin beğenisine sunulacağı ifade edilirken ayrıca akademideki diğer bölümlerde ders alan öğrencilerin de; müellifler ve devlet; modernite ve kimlik; sanat, inanç ve iletişim konularında panel düzenleyecekleri ve panelde yapılacak sunumlarla da "Hakemli Dergisi"nin basılacağı belirtildi. - SAKARYA
Son Dakika › Yerel › Anadolu'nun En Kapsamlı Akademisinde İlk Dönem Tamamlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?