Aksaray'da Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi tarafından "Kuraklık Eylem Planı" toplantısı yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Tolga Polat başkanlık yaptı. Toplantıya, Aksaray Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Afşin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı M.Çapan Altındal, İl İdari Kurul Müdürü Hasan Altın, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Orman İşletme Müdürü İsmail Gürsoy, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız, DSİ 44. Şube Müdürü Vahdettin Bozkurt, ilçe belediye başkanları, sulama birlik başkanları, ziraat odası, ziraat mühendisleri odası temsilcileri de katıldı.
Vali Yardımcısı Tolga Polat, 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında Aksaray'a düşen yağış miktarının yetersiz olması sebebiyle ortaya çıkması muhtemel kuraklık riskine karşı neler yapılabileceğini belirlemek amacıyla bu toplantıyı yaptıklarını söyledi. Polat, "Kuraklığın bu şekilde devam etmesi durumunda ilimizin sulama imkanı olmayan arazilerinde hasat yapma imkanı bile olmayabilir" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, İl Müdürlüğü olarak, il genelinde basınçlı sulama ile ilgili eğitimlere devam edildiğini ve basınçlı sulama yapmak isteyen çiftçilere yüzde 50 kırsal kalkınma desteği sağlandığını belirtti. Zabun, "2012-2013 yıllarında TKDK ve Ziraat Odası ile birlikte çiftçi eğitim kursları ile tıbbi aromatik bitkiler ekiminin yaygınlaştırılması amaçlanmıştır. Böylelikle kurak alanlarda yetişebilen aspir bitkisinin üretiminin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Ayrıca diğer eğitim çalışmalarımız kapsamında, çiftçilerimizin kuraklığa dayanıklı ve sertifikalı arpa, buğday tohumu kullanmaları teşvik edilmiştir" dedi.
Diğer katılımcılarında konu ile ilgili görüşlerini ifade etmelerinin ardından "Kuraklık Eylem Planı" yazılı bir rapor haline getirildi. - AKSARAY
Son Dakika › Yerel › Aksaray'da Kuraklık Eylem Planı Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?