Akademisyen -Sanayici Sektör Eşleştirmesi Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Akademisyen -Sanayici Sektör Eşleştirmesi Toplantısı Gerçekleşti

Akademisyen -Sanayici Sektör Eşleştirmesi Toplantısı Gerçekleşti

Bartın Üniversitesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliğinde öğretim görevlisi-sanayici-sektör eşleştirmesi toplantısı yapıldı.

17.06.2016 14:23

Bartın Üniversitesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliğinde öğretim görevlisi-sanayici-sektör eşleştirmesi toplantısı yapıldı.

Bartın Üniversitesini Konferans Salonunda yapılan toplantıda, Kamu-Üniversite-Sanayi (KUSİ) işbirliğinin artırılması amaçlandı. Toplantıda ayrıca ithal edilen ara malı ürünlerin ithalatının azaltılması ve yüksek teknoloji ürünlerin üretilmesinin desteklenmesi konuları masaya yatırıldı. Toplantıyı açılışını yapan Bartın Üniversitesi Proje ve teknoloji ofisi genel koordinatörü Prof.Dr.İsmet Daşdemir Proje ve teknoloji ofisinin çalışmaları hakkında genel bilgi verdi.

Bartın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi de Bartın'da kurulan kamu üniversite sanayi işbirliği kurulunun çalışmaları hakkında bilgi vererek sektör ve öğretim görevlisi eşleştirmesinin Bartın için çok önemli olduğunu açıkladı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ise toplantıda OSB de kurulan İnovasyon ve Test Merkezinin bu tür çalışmalara destek verecek nitelikte olduğunu söyledi.

Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından biri üniversite-sanayi işbirliği olduğunu belirten Çakır; Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesinin güzel bir aracı olan üniversite-sanayi işbirliği yoluyla sanayicinin ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyacı olan ar- ge, inovasyon çalışmalarının firma akademisyen eşleştirilmesi ile tüm olanakları sağlayabilecek kurulacak olan Bartın İnovasyon Terst Merkezi'n de gerçekleşebileceğine inanıyorum" dedi.

İşbirliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Çakır, şöyle devam etti:

"Üniversite-Sanayi İşbirliğine yönelik her türlü iletişimin ve ilişkinin kurulması ve geliştirilmesi; problem alanları ve proje konuları itibarıyla sanayi-üniversite arasındaki firma eşleştirmelerin yapılması; üniversite ile sanayi firmaları arasında birebir ilişkilerin geliştirilmesi; ihtiyaç duyulan alanlarda üniversite elemanlarının ve sanayicilerin proje tabanlı çözümler geliştirmesinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amaçlanmıştır. Sanayicilerimizin yanı sıra küçük ve orta ölçekli firmalarımıza Ar-Ge'ye dayalı ihtiyaçlarının, üniversite-sanayi işbirliği ile hocalarımızla birlikte üniversite bilimselliği kapsamında çözüme kavuşturulması, "İnovasyon ve Ar-Ge'nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye" vizyonuna önemli bir katkı sağlamaktır. Öğretim görevlisi -Sanayici -Sektör eşleştirmesi ile Üniversitemiz sanayiye, sanayinin de üniversiteye sağlayacağı girdiler değerinin gelişmesinde ve güçlenmesinde çok önemli katkı sağlayacaktır. Üniversiteler bilim adamı ve araştırmacılar yetiştirerek ülke kalkınmasındaki görevlerini yerine getirirken, sanayinin de finansal kaynak yönünden destek vermesi üniversitelerin bu görev ve sorumluğu daha iyi yerine getirmesini sağlayacaktır. Bu durumda hem üniversiteler gelişirken, hem de sanayi daha bilgili, deneyimli kadroya sahip olacak ve dolayısıyla sanayinin ürettiği malın kalitesi artarken, maliyetleri düşecek ve bu şekilde ülke kalkınması ve refah düzeyi artmış olacaktır. Bu noktada bizlere bu imkanı sağlayan Bartın Üniversitesi Rektörümüz Sn. Ramazan Kaplan başta olmak Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisine bağlı olarak firmalarımız ile birlikte arge ve inosvosyon çalışmaları gerçekleştirecek akademisyenlerimize teşekkür ederim."

Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan ise devletin ve üniversiten tüm imkanları ile Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğine kaynak ayırdığı ve bunu çok önemsediğini belirtti. Kaplan, "Gerçekleştirilecek firma - akademisyen eşleştirme modeli ile üniversite ve sanayi tarafından yeni bilgi ve teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların fikirden başlayıp ticarileştirilmesine kadar olan süreçlere destek olmayı, yüksek teknolojili ürünlerle bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Yenilikçi, kurumsal, dışa açık ve rekabetçi bir iş dünyasının oluşması için gerekli olan üniversite sanayi işbirliği ile sürdürebilir bir yapıya kavuşturulması sağlanacaktır."dedi.

İlerleyen dönemde ortak hareket etme kararının alındığı toplantı sonunda bir işbirliği protokolünün hazırlığının yapılması kararlaştırıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademisyen -Sanayici Sektör Eşleştirmesi Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement