Çölleşme ile mücadele eğitimi kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesine gelen 29 Afrika ülkesinden 68 ormancıya yöre ekonomisi ve tarım konulu bir sunum gerçekleştirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Afrika ülkelerine yönelik gerçekleştirilen 'Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi' kapsamında Afrikalı ormancılara, yürütülen tarımsal faaliyetler ve kırsal kalkınma faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.
Erdemli Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü salonunda gerçekleştirilen sunumda konuşan Oda Başkanı Rasim Şahin, bölge ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan limonun Erdemli ile birlikte anıldığını ifade eden Şahin, "Türkiye limon üretiminin yüzde 60'ından fazlası ilçemiz Erdemli'de gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında yöremiz meyve ve sebze üretiminde çok çeşit ve ciddi bir üretim miktarına sahiptir" dedi.
Ziraat odalarının işleyişinden de bahseden Şahin, ziraat odalarının çiftçiye üretim için her türlü desteği sağladığını kaydetti.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'ndeki sera ve bahçelerde de incelemelerde bulunan Afrikalı ormancılara Enstitü Müdürü Dr. Davut Keleş tarafından ıslah ve genetik çalışmalarıyla ilgili bilgiler de verildi. Enstitüdeki inceleme gezisine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, Erdemli Ziraat Odası Genel Sekreteri Aydın Çiftçi ve Ziraat Odası mühendisleri de katıldı. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Afrikalı Ormancılara Tarım ve Ekonomi Anlatıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?