Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Genel Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Burak Katipoğlu, ATUDER olarak amaçlarının acil hasta hizmet kalitesinin artırılarak Türkiye ve dünya standartlarında daha ileri bir uzmanlık dalı oluşturmak olduğunu söyledi.
ATUDER Genel Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Burak Katipoğlu ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç Dr. Mehmet Okumuş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek derneğin faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdi. Katipoğlu, acil tıp uzmanlığının Türkiye'de 1993 yılında ayrı bir uzmanlık dalı olarak ilan edildiğini belirterek, "Acil tıp uzmanı sayısında yıllar içinde gerçekleşen artış ve bu uzmanların karşılaştığı sorunlara çözüm arama, bu bilim dalını dünya standartlarında profesyonel bir şekilde icra etme, acil tıbba özgü öğretim faaliyetlerinin yerine getirilmesi gibi sebepler dernekleşme ihtiyacını doğurmuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda 1999 yılında Türkiye'de acil tıp alınındaki ilk ve tek uzmanlık derneği olan Acil Tıp Uzmanları Derneği kurulmuştur" dedi.
ATUDER'in sadece bir meslek odası olmadığını belirten Katipoğlu, "Ülkenin sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğin halı-hazırda geniş bir alanda faaliyet gösteren 15 çalışma grubu vardır. Resusitasyon, Travma, Uluslararası Kongre, Sempozyum Çalışma Grubu, Zehirlenme Çalışma Grubu, Afet Çalışma Grubu gibi aktif çalışma gruplarımız vardır. 17 yıldır acil tıp alanında Türkiye'de ve dünyada her yıl güçlenerek faaliyetlerine devam etmektedir. Acil Tıp alanının geliştirilmesi, uzmanlık eğitimi standartlarının yükseltilmesi, bilimsel araştırmaları teşvik edilip desteklenmesi, acil hasta hizmet kalitesinin artırılması ile Türkiye ve dünya standartlarında daha ileri uzmanlık dalı oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Okumuş ise, acillerde en çok karşılaştıkları sorunların başında şiddet geldiğini belirterek, "Acilde görev yapan doktorlar olarak karşılaştığımız sorunların başında şiddet geliyor. Bazen hastalar müdahale etmemizi geciktiriyor. Anlayışsızlıkta sorunlarımız başında geliyor. Gripten gelen hasta ile kalp krizi geçiren hasta arasında acili-yet farkı bulunmasına karşın hasta yakınları işimizi zorlaştırıyor. Bu konuda herkesten anlayış bekliyoruz" diye konuştu. - TRABZON
Son Dakika › Yerel › Acil Tıp Uzmanları Derneği Basınla Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?