Bağcılar Belediyesince çıkarılan ve dünyada bir ilk olan "Engelli ve Engelsiz Birlikte Yaşama Kültür Dergisi'nin ikinci sayısı çıktı. Yazılı ve görsel baskı, görme engelliler için brail (kabartma) baskı, web için flash animasyonlu format, indirilebilir PDF ve yine görme engeliler için sesli metin olmak üzere 5 ayrı formatta hazırlanan derginin bu sayısı da büyük ilgi gördü.
Bağcılar Belediyesinin yazılı ve görsel baskı, görme engelliler için brail (kabartma) baskı, web için flash animasyonlu, indirilebilir PDF ve yine görme engeliler için ekran okuyucu uyumlu metin formatı olmak üzere 5 ayrı versiyonda yayın hayatına kazandırdığı 'Engelli ve Engelsiz Birlikte Yaşama Kültür Dergisi'nin 2'inci sayısı çıktı.
Engellilerle birlikte yaşama kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Bağcılar Belediyesince dünyada bir ilk olarak yayımlanan ve ilk sayısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sunuş ve değerlendirme yazısını kaleme aldığı derginin bu sayısı da yoğun ilgi gördü. Bağcılar Belediyesi Yazar Atölyesi ile Çizer Atölyesi projelerinden mezun olan engelli ve engelsiz yazar ile çizerlerin çıkardığı derginin bu ayki sayıdaki "Ayın Konuğu" Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu oldu. Dr. Davutoğlu, "Her türlü engeli aşabilmemizin sırrı birlikteliğimizdir", başlıklı yazısında hekimlik mesleğinin yanı sıra hayat boyu içinde olduğu insani hizmet alanlarında yüreğini en çok katmak istediği alanın engelli insanların elinden tutmak olduğunu ifade etti.
"ENGELLER BÜYÜK ÖLÇÜDE ORTADAN KALKTI"
2005'te çıkarılan Türkiye'nin ilk Engelliler Kanunu ile yaklaşık bin 500 maddelik Engelliler Hukuku oluşturulduğunu da belirten Davutoğlu, "Keza, 2010 yılından bu yana engellilerimize hizmeti önceleyen pozitif ayrımcılık, anayasa tarafından güvence altına alındı. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu da yapılan tüm çalışmaların garantörü ve izleyicisi olmak üzere bu dönemde hayata geçirildi" dedi.
Davutoğlu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa eklenen bir madde ile bakıma muhtaç tüm engelli vatandaşların evde bakım hizmeti kapsamına alındığını da vurguladı. Davutoğlu, "2002'de özel eğitim gerektiren sadece 53 bin çocuğa eğitim hizmeti verilirken, bu oran bugün yaklaşık 250 bine çıktı" dedi.
"BİRLİKTE DAHA KOLAY BAŞARIYORUZ"
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da sunum yazısında engelli hemşehrilerinin 'Saray'da ağırlandığı ve evine kapanan tek bir engellinin kalmadığı ilçede, engelsiz bir hayat yaşamaları için, çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. Çağırıcı, şöyle dedi:
"Bizim engellilere bakış açımız, yardım etmekten çok kendi ayakları üzerinde durmalarına katkı sağlamaktır. Onlar için inşa ettiğimiz Engelliler Sarayı ve diğer tesislerimizde engelli kardeşlerimizi hayata tutundurmaya çalışmakla kalmıyor, onları birer meslek sahibi yaparak sosyal ve ekonomik hayatta yerlerini almalarına da katkı sunuyoruz."
Engellilerin azim ve çalışma arzularıyla her alanda başarılara imza attıklarını belirten Çağırıcı, fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini ortaya koyduklarını kaydetti.
"ZENGİN İÇERİK VE KONULARA YER VERİLDİ"
Bu sayıda ilk çizimi Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın yaptığı Türkiye'nin Yeni Çizerleri ve Engelsiz Çizer Ödülleri haberi yer aldı. Bakan Avcı, ünlü karikatürist Hasan Kaçan ile birlikte yaptığı çizimde uçurtma uçuran çocukları resmetmişti. Atölye kursiyerlerinden Talha Yıldız da yazdığı 'Paşalar Divanı' adlı kitabını anlatıyor. Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri Marmara Bölge Finali de Haber Aktüel sayfasında yer alıyor. Yine Karadeniz Bölgesi Yarışıyor, haberi de fotoğraflarıyla sayfaları süslüyor. AB Bakan Volkan Bozkır'ın katıldığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenlenen Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri Final Programı da derginin önemli haberleri arasında bulunuyor. - İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › 5 Formatlı Engelliler Dergisine Büyük İlgi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?