5. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Başladı - Son Dakika
Yerel

5. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Başladı

5. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) Başkanlığı’nca düzenlenen Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı’nın beşincisi, Tıp Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu’nda başladı.

22.04.2014 10:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) Başkanlığı'nca düzenlenen Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı'nın beşincisi, Tıp Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu'nda başladı.

21-29 Nisan 2014 tarihleri arasında devam edecek olan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy'un onursal başkanlığında, HADYEK Başkanı Prof. Dr. Rüştü Cankon Germiyanoğlu, Kurs Sekreterleri Doç. Dr. Yavuz Kürşad Daş, Yrd. Doç. Dr. Berfin Melikoğlu Gölcü, HADYEK yönetim kurulu üyeleri, OMÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) ve Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından uygulanıyor.

5. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı'na OMÜ'den ve başka üniversitelerden 38 araştırmacı katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden ve diğer üniversitelerden gelen 38 araştırmacının başvurduğu kurs, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen, "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı"na dair genelgeye göre hazırlandı. 80 saat teorik ve pratik ders içeren kurs programı, OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon'da ve DEHAM'da gerçekleştirilecek.

Programda Veteriner ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve DEHAM Sorumlu Veteriner Hekimi Mustafa Ermiş tarafından; deney hayvanlarının anatomisi, fizyolojisi, histolojisi ve biyokimyası, mevzuat, hayvan deneyleri etiği, alternatif yöntemler, tutuş teknikleri, ilaç verme ve enjeksiyon teknikleri, kan ve örnek alma teknikleri, anestezi-ötenazi teknikleri, laboratuvar işletmesi, temel laboratuvar güvenliği ve temizlik, hayvan refahı ve davranış özellikleri, deney hayvanlarının üretimi, deney hayvanlarının beslenmesi, hayvan hastalıkları, iş sağlığı ve güvenliği konularında ders anlatılacak.

Eğitim programında başarılı olanlar deney hayvanlarıyla ilgili araştırma yapabilecekler.

Eğitim programına devam eden ve sınavda başarı olan katılımcılar alacakları sertifikayla deney hayvanlarıyla ilgili araştırma yapabilme hakkını elde edecekler. Yoğun talep gören eğitim programının 6.'sı da 26 Nisan-04 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement