Fethiye'de 1957 yılında meydana gelen ve Fethiye'yi tamamen yıkan 7.1 şiddetindeki depremin yıl dönümünde Fethiye Belediyesi ile AKUT Fethiye iş birliği çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.
Fethiye Beşkaza Meydanı'nda 1957 Fethiye Depreminin 56. yıl dönümü çelenk sunma töreni yapıldı. Fethiye Belediyesi Bando eşliğinde yapılan çelenk koyma törenine Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, AKUT Fethiye birim sorumlusu Sadi Çidem, Fethiye ilçe milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin Esnaf Kefalet ve Kredi kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu, Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu'nun yanı sıra 1957 yılındaki depremi yaşayanlardan Yusuf İzzet Gökçe, Rafet Tuna ve Ünal Şöhret Dirlik'te yer aldılar.
AKUT Fethiye birim sorumlusu Sadi Çidem Atatürk anıtına AKUT üyeleri ile çelenk sunduktan sonra Belediye bandosu
eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi.
1957 DEPREM FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI
1957 Fethiye Depreminin 56. yıldönümü nedeniyle Fotoğraf sergisi açıldı.Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde AKUT ve Fethiye depremi fotoğrafları sergilendi. Açılışa Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, AKUT üyeleri ile davetliler katıldılar.
AKUT'un arama kurtarma çalışmalarından fotoğrafların yanı sura 1957 yılındaki Fethiye Depremi fotoğrafları ve bu depremin yer aldığı 1957 yılı gazetelerdeki haberlerde sergilendi. 56 yıl önce 25 Nisan'ı 26 Nisan'a bağlayan gece meydana gelen 7.1 şiddetindeki depremi yaşayanlardan Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Rafet Tuna hayırsever işadamı Yusuf İzzet Gökçe ve Emekli Öğretmen Ünal Şöhret Dirlik fotoğrafları yakından incelerlerken oldukça duygulandılar. Yusuf İzzet Gökçe, Rafet Tuna ve Ünal Şöhret Dirlik 56 yıl önce yaşanan depremi ayrıntılarıyla anlatıp depreme karşı hepimiz bilinçli olmalıyız dediler.
PLAKETLER SUNULUP İNGİLİZCE DEPREM BİLİNÇLENDİRİLME SEMİNERİ VERİLDİ
1957 Fethiye depreminin 56.yıl dönümü anma nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan depreme hazır mıyız kitabının dağıtımı da yapıldı. 1957 depremi sırasında Fethiye'ye yardımda bulunanlara plaketleri de yine törenle sunuldu. 56. yıl önceki depremde bulunanlara
plaketlerini Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur fethie Esnaf Kefalet ve Kredi kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu, Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Belediye meclisi Üyesi Dilek Dinçer ve diğer ilgililer alkışlar arasında sundular. Anma etkinliklerinde Fethiye'de yerleşik yaşayan yabancı uyruklu kişilere İngilizce deprem bilgilendirmesi AKUT Fethiye birim sorumlusu Sadi Çidem ve Operasyon sorumlusu Ersin Gür tarafından gerçekleştirildi. Etkinlikler içersinde ayrıca Fethiye'li sanatçılar Mustafa Selçukoğlu ve Eser Tunçoğlu türküler söylerken Fethiye depremini yaşayanlarda anılarını anlattılar.
1957 FETHİYE DEPREMİNDE NELER YAŞANDI
24 Nisan 1957 gecesi saat 21.17'de 6.2 şiddetinde, 25 saniye süren, merkezi Fethiye olan ve Marmaris, Köyceğiz, Rodos, Muğla, Kaş, Bodrum, Milas, Yatağan, Acıpayam, Tefenni, Finike, Aydın, Isparta, Burdur, Ödemiş, Nazilli, Denizli, Symi ve Kos'ta da yer yer etkili olan bir sarsıntı meydana gelmiş ve Bu sarsıntıdan yaklaşık 7 saat sonra, 25 Nisan sabahı saat 04.26'da 7.1 şiddetinde ve 60 saniye süren ikinci bir zelzele daha meydana gelmiş ve yine aynı alanlarda etkili olmuştu. Dönemin kaymakamının uyarıları ile İlk sarsıntıdan sonra halkın büyük bir bölümünün evlerini terk etmiş olması, ikinci sarsıntıdaki can kaybının nisbeten az olmasını sağlamıştı. Fakat, yine de, merkez ve ona bağlı köylerde 27 ve diğer ilçelerde 40 kişi olmak üzere toplam 67 kişi hayatını kaybetmişti. - MUĞLA
Son Dakika › Yerel › 1957 Depremi İçin Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?