Datça Belediyesi ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve tek Kış Yüzme Maratonu, bu yıl onuncu kez hayata geçiriliyor. Her yıl bir tema çerçevesinde yapılan etkinliğin bu yılki teması ise: " Ege'de mülteci dramına son"
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Tertip Komitesi Başkanı Levent Özberk, yaptıkları açıklamada; "Datça'nın Ege ve Akdeniz'in kesiştiği bir noktada bulunması nedeniyle insani yönüyle mülteciler sorununu gündeme taşıdık ve bir insanlık dramı haline gelen mülteciler sorununa dikkat çekmek amacıyla onlara ithaf ettik. İnsani amaçlı bir etkinlik içindeyiz ve bu sorunun uluslararası boyutuyla ele alınarak çözüleceğini düşünüyoruz. Uluslararası kuruluşların ve hükümetlerin bu konuda tedbir almasını istiyoruz. Doğayla mücadele etmek amacıyla 9 yıldır kışın kulaç attığımız maratonda 'Ege'deki Mülteci Dramı' konusuna ilk kez 2010 yılında dikkat çekmiş ve yüzüşümüzü bu konuya adamıştık. Ancak sorunun her yıl katlanarak büyümesi karşısında bir kez daha çağrıda bulunmak istedik. İstiyoruz ki bizim doğayla mücadele etmek için kışın kulaç attığımız Ege'nin sularında savaşların siyasi ve ekonomik gerekçeleri uğruna, yeni bir hayat kurma umudunun peşinden koşan insanlar ölmesin. Bu sorunu çözecek yasal düzenlemeler yapılsın, mülteci kampları iyileştirilsin, savaşların tek kurbanı olan siviller korunsun. Ege'de mülteci sorununa adadığımız etkinliğimiz umarız sorunun daha çok gündemde yer almasına ve bu sayede etkili çözümler bulunmasına katkı sağlar.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimize pek çok Yunanlı yüzücü katılıyor. Zaten bu yılki onur konuğumuz da Yunanlı yüzücü Zacharias Aleksandrakis. Kumluk Plajı'ndan başlatılan ve Uzun Parkur Kumluk Plajı - Fener Adası gidiş - dönüş mesafesi 5000 mt, Kısa Parkur ise Kumluk Plajı - Datça Tatil Köyü İskelesi gidiş - dönüş mesafesi 1500 mt olarak yüzülen etkinlik, 2015 yılında 250'den fazla Türk ve yabancı yüzücüye ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl çok daha fazla sayıda başvuru söz konusu. Herhangi bir ödül bulunmayan yüzüşte, parkuru tamamlayan her yüzücü katılım sertifikası ve madalya ile ödüllendiriliyor. Maratonda yaş kategorisi uygulaması yapılırken, yaş kategorisinde, yaş aralıklarına uluslararası standartlara göre Organizasyon Komitesi tarafından karar veriliyor. Yüzüşte azami suda kalma süresi 3 saat olarak uygulanıyor. 3 saat sonrası yarışmacı parkura tamamlayamasa bile organizasyon komitesi yüzücüyü sudan çıkartabiliyor. Yüzücülerin, yüzücü lisanslarını, lisansları yoksa sağlık ocağından alınmış bir sağlık raporunu Organizasyon Komitesine ibraz etmeleri şart koşuluyor. Yüzücüler el ya da ayak paleti gibi yüzmeye yardımcı bir aparat, şnorkel ya da elbise (wet-suit gibi) olmaksızın, standart yüzücü gözlüğü ve mayo ile maratona katılabiliyor. Uzun parkur için yaş sınırı 16 olarak belirlendi" dediler.
Bu yıl 10. defa yapılacak kış yüzme maratonunu Muğla Büyük Şehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Odası sponsor olarak destek verecek. - MUĞLA
Son Dakika › Yerel › 10. Kış Yüzme Maratonu Bu Yıl Mülteciler İçin Yapılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?