UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Ani Ören Yeri'nde yapılan kazı çalışmalarında kadınlar, tarihi eser ve kalıntıların gün yüzüne çıkarılmasında önemli bir rol üstleniyor. Ani, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölge olup, Türk-İslam mimarisi eserleriyle de dikkat çekmektedir. Kazı çalışmalarında yer alan 34 kadın, buluntuları temizleyip birleştirerek tarihin gün yüzüne çıkmasına katkıda bulunuyor. Kazı başkanı, Ani'nin sadece anıtsal eserleriyle değil, taşınır nitelikteki küçük buluntularıyla da Orta Çağ'ın sosyal ve sanatsal hayatı hakkında önemli bilgiler verdiğini belirtiyor. Kazılar, 18 üniversiteden bilim insanları, öğrenciler ve sanat tarihçilerinin katılımıyla devam etmektedir.
Aletlerin dünyadaki ve Anadolu coğrafyasındaki seyrine 564 sayfalık "Alet İşler" eseri ışık tutacak.
UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Tarihi Ani Ören Yeri'nde, tarihi eser ve kalıntıların gün yüzüne çıkartılması amacıyla bilim insanları, sanat tarihçiler, arkeologlar, mimarlar ve öğrencilerden oluşan bir ekip yeniden kazı çalışması başlattı.
Kartal Kitap Fuarı'nın 8'inci gününde ünlü kalemler bir araya geldi Kartal Belediyesi'nin düzenlediği Kartal Kitap Fuarı, hafta sonunda edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimlerini ağırlamaya devam ediyor.
Kartal Belediyesi'nin düzenlediği ve onbinlerce kitapseveri bir araya getiren Kartal Kitap Fuarı, hafta sonu da edebiyat ve medya dünyasından yazar, şair, gazeteci ve sanatçıyı ağırlayacak.
Türk Taş heykellerinin sırrı- Prof. Dr. Çoruhlu: "Bir kişinin heykelini dikmek önemliydi.
Kültürünü ve sanat anlayışını gösterir" dedi.
? ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Sanat Tarihi Kulübü'nün düzenlediği konferansta konuşan, Mimar Sinan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yaşar Çoruhlu, 'Eski taşlardaki işlemeler ve yöntemler, o milletin sosyo-kültürünü ve sanat anlayışını gösterir' dedi.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen konferansta erken dönem Türk sanatında taş heykeller konusunda aydınlatıcı bilgiler verildi.
Ermenistan ile Kars sınırı arasında yer alan Ani Ören Yeri'nde 1965 yılından bu yana yapılan alan ile yüzey kazalarında ortaya çıkarılan ve geçmişleri bin 500 yıla dayanan eserler Kars Müzesi'nde sergileniyor Müze Müdürü Alp: "Ani Ören Yeri'nde arkeolojik kazılarımız 1965 yılından bu yana devam ediyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.