Anadolu Üniversitesi Kariyer Kulübü'nün geleneksel hale gelen etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Kişisel Gelişim Zirvesi'17" (KGZ'17) Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. KGZ'17 ilk gün konukları SAP Orta Doğu Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal; danışman, pazarlamacı, eğitmen, yazar ve TEDx konuşmacısı Sertaç Doğanay; oyuncu ve sanatçı İbrahim Selim; gezgin, fotoğrafçı ve yazar Mehmet Genç oldu.
KGZ'17'nin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Öncelikle böylesine güzel bir atmosferde bulunmaktan mutluk duyuyorum. Dışarıda hava soğuk ama çok sıcak bir salonda güzel bir etkinlikle sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Değerli arkadaşlar üniversite öğrencilik yılları çok önemlidir. Bu sadece üniversitede alınan notlar, alınan dersler, girilen sınavlar değil üniversite eğitimi aynı zamanda sosyalleşmedir, sektörleri tanımaktır. Bu yüzden kulüplerimizin etkinliklerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversitemizde 50'nin üstünde kulübümüz var ama maalesef bazıları etkin olarak etkinlik yapamıyor. Kariyer Kulübü üniversitemizin en etkin kulüplerinin başında geliyor. Ben şimdiye kadar Kariyer Kulübü'nde görev alan bütün arkadaşlarımızı ve hocalarımızı kutlamak istiyorum. Aramızda Kariyer Kulübü'nde daha önce görev almış arkadaşlarımız var bu arkadaşlarımızın çoğu sektörde önemli görevlerde çalışıyorlar bu mutluluk verici. Kulüp faaliyetlerinde bulunmak hem aktif olarak görev almak hem seyirci olarak katılmak çok önemli. Çünkü bunlar sizleri hayata hazırlayan bir anlamda üniversite ve iş hayatı arasında köprü vazifesi gören önemli etkinlikler. Ben akademik olarak özellikle gençlerin istihdamı konusunda çok çalıştım. En büyük sıkıntılardan biri iş gücü piyasasında okuldan çalışma hayatına geçiş. Maalesef üniversitelerimiz çok iyi düzenleyemiyor. Benim görevim öğrencilere eğitim sunmak diyor ve öğrencinin okul hayatından sonra tamamen kendi gücü ile çalışma hayatında rol alması bekleniyor. Tabi gelişmiş ülkelerde bunu düzenleyen mekanizmalar var. Yani okuldan iş hayatına daha yumuşak geçiş sağlayan formal mekanizmalar var. Ama bizim ülkemizde bu yok inşallah olacak. Aslında ben kulüplerin faaliyetlerini ya da üniversitelerde düzenlenen bu tip etkinliklerin bu işlevi gördüğünü düşünüyorum. Öğrencilerin öğrencilik yıllarında bir taraftan eğitim alırken sektörden diğer insanlarla bir araya gelip onlardan fikir alıp kendilerini bir yön belirliyorlar. Sizler hafta sonu olmasına rağmen zamanınızı burada değerlendiriyorsunuz. Bunu çok değerli buluyorum. Öncelikle sizleri tebrik ediyorum buraya geldiğiniz için bir ayrı şekilde Kariyer Kulübü'müzü 10 yıldır başarıyla bu tür etkinlikler gerçekleştirdikleri için kutluyorum ve bu hafta sonu gerçekleşecek etkinliğin verimli ve başarılı olması dileğiyle hepinizi selamlıyorum ve kutluyorum" dedi.
Konuşmasına, "KGZ'17'ye hoş geldiniz diyerek başlayan" Kariyer Kulübü danışmanı Prof. Dr. Deniz Kağnıcıoğlu "Gerçekten çok duygusal bir an. Kulübümüzün onuncu yılı kulüp için uzun bir dönem kulübün kurumsallaştığının bir göstergesi. Yine bizimle burada olmanız hafta sonunda yapılacak bir sürü alternatif varken burada olmanız geçen 10 yılda bazı şeyleri doğru yaptığımızın ve marka haline geldiğimizin bir göstergesi size teşekkür ediyorum. Değerli konuklarımız var sizlere aktaracakları düşünceleri ve deneyimleri var bunlardan faydalanacaksınız ve kendinize bir kariyer yolu çizeceksiniz. Artık iş hayatına girerken sadece derslerde aldığımız teorik donanım yeterli değil fark oluşturmamız gerekli bu etkinlikler fark olmuşturmamız için size ışık tutacak. Aramızda geçmişte kulübümüzde yer almış alanlarında başarılı arkadaşlarımız var onların burada olması kurumsallaştığımızın bir göstergesi onlara teşekkür ediyorum. Kulüp yönetimine ve aktiflerimize teşekkür ediyorum.10 yıldır bize destek veren rektörlüğümüze teşekkür ediyorum çünkü isteklerimiz hiç bitmiyor bu etkinliğin yapılması bir ekip işi bu yüzden herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını bitirdi.
Anadolu Üniversitesi Kariyer Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nurcihan Mutlu ise, yoğun bir tempoyla devam eden hazırlıklar sonucunda katılanların bireysel gelişimine katkı vermek amacı ile Kişisel Gelişim Zirvesi'ni düzenlediklerini ifade ettiği konuşmasını katılan ve destek olan herkese teşekkür ederek son verdi.
Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılar katılımcılara deneyimlerini paylaştı. Programın ikinci günü ise konuşmacı olarak; SosyalBen Kurucusu Ece Çiftçi; profesyonel dağcı, yazar, fotoğrafçı gezgin ve araştırmacı gazeteci Nasuh Mahruki; akademisyen, yazar ve TEDx konuşmacısı Dr. Serkan Karaismailoğlu katıldı. Etkinlik boyunca etkinlik sponsorları ve Eskişehir Basket oyuncuları etkinliğe katılan öğrencilere hediyeler verdi. Katılan öğrencilere etkinlik sonunda katılım belgesi verildi. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yaşam › Kişisel Gelişim Zirvesi'17 Akm'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?