Aşırı Terlemeye Botoks Tedavisi - Son Dakika
Yaşam

Aşırı Terlemeye Botoks Tedavisi

Aşırı Terlemeye Botoks Tedavisi

Aşırı terleme sosyal hayatta yaşamı kabusa çeviren bir etken olarak karşımıza çıkarken, uzmanlar tiroid bezi hastalıkları gibi endokrinolojik hastalıklarda görülen bu rahatsızlığın botoks tedavisi ile giderilebildiğine dikkat çekiyor.

18.07.2013 15:05

Aşırı terleme sosyal hayatta yaşamı kabusa çeviren bir etken olarak karşımıza çıkarken, uzmanlar tiroid bezi hastalıkları gibi endokrinolojik hastalıklarda görülen bu rahatsızlığın botoks tedavisi ile giderilebildiğine dikkat çekiyor.

Yaz aylarında koltuk altı terleyen insanların kötü koku ve kıyafetlerde oluşan çirkin görüntü nedeniyle rahatsızlık yaşandığını belirten Acıbadem Ankara Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Birol Civelek, aşırı terlemeye botoks tedavisine ilişkin merak edilenleri anlattı.

Aşırı terlemenin tiroid bezi hastalıkları gibi endokrinolojik hastalıklarda görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Civelek; ellerde, ayaklarda, koltuk altlarında ve kafa derisinde görülen aşırı terlemenin sebebinin bilinmediğini kaydetti. Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kişinin aşırı terlemeden mağdur olduğuna işaret eden Doç. Dr. Civelek, bu kişilerin özellikle yaz aylarında yaşam kalitesini bozduğunu dile getirdi.

Özellikle yüz kırışıklıklarında kullanılan botoksun bu tür lokalize aşırı terlemeler için başarıyla kullanıldığına dikkati çeken Doç. Dr. Civelek, "Cerrahi tedavide potansiyel komplikasyonların olması nedeniyle, botoksun uygulama kolaylığı ve sosyal ya da iş anlamında zaman kaybına yol açmaması botoksu tercih edilen tedavi yapmıştır" dedi.

Botoks uygulamasının, koltuk altı ve kafa derisi için lokal anestezi kullanarak minimal ağrıyla yapılabildiğini belirten Doç. Dr. Birol Civelek, avuç içleri ve özellikle ayak tabanlarındaki terleme problemi için genellikle anestezi eşliğinde hafif sedasyon olarak tabir edilen ilaçlarla birlikte bu işlemin yapıldığını bildirdi.

YAN ETKİLERİ VAR MI?

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Birol Civelek, aşırı terlemenin tedavisinde kullanılan botoks uygulamasının yan etkilerinin olmadığına vurgu yaparak, "Özellikle ellere yapılan enjeksiyonlarda anahtar çevirmede zorlanma 10-15 gün kadar sürebilir, ancak bu geçicidir" şeklinde ifade etti.

Botoksun terleme üzerine etkisinin 6-12 ay sürdüğünü kaydeden Civelek, "Kırışıklıklar için yapılan botoks 3-5 ay sürerken, terlemede bu süre uzun olmaktadır. Terleme için yaptırılan botoks son derece memnun edici bir tedavi şeklidir ve yaptıran kişiler bunu tekrar ettirmektedirler" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Aşırı Terlemeye Botoks Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement