Bir dönem yakışıklılığıyla Yeşilçam'a damga vuran Salih Güney, internet ansiklopedisi Wikipedia'ya isyan etti. Usta oyuncu, sitede doğum tarihinin yanlış yazıldığını ve kendisinden ''jigolo'' diye bahsedildiğini söyleyerek ''Beni onere edeceğine ucuz şeyler peşinde'' ifadelerini kullandı.
Hollanda 1. Ligi takımlarından FC Emmen'in, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hüküm giyen orta saha oyuncusu Desley Ubbink'i transfer etmesi tartışmalara neden oldu. Kulüp yönetimi, mahkumiyetle ilgili bilgileri Wikipedia sayfasında değiştirmeye çalışınca tepkiler daha da arttı.
- Rus mahkemesinden Wikipedia'ya dördüncü kez para cezası Rusya'nın başkenti Moskova'da bir mahkeme, sahte bilgileri silmediği gerekçesiyle daha önce dört kez para cezası kestiği Wikipedia'ya 2 milyon ruble daha ceza kesti.
İngilizce dışındaki bazı dillerdeki Wikipedia sayfalarında küresel ısınmanın sebepleri konusunda bilim insanları arasında görüş ayrılığı olduğu gibi yanlış bilgiler yer alıyor.
İtalya'da yapılan bir araştırmaya göre herhangi bir kent veya kasabada turizmi canlandırmanın en etkili ve masrafsız yöntemlerinden biri, Wikipedia'da o bölge ile ilgili bilgi ve fotoğrafların yayımlanması olabilir.
Milyonlarca kullanıcı bulunan Facebook yepyeni bir özellik üzerinde çalışmalarına son sürat devam ediyor. Çok yakında Facebook arama sonuçlarında Wikipedia bilgileri çıkabilir.
Wikipedia'nın, Anayasa Mahkemesi kararı sonrası yerel mahkemenin de olumlu karar almasının ardından erişime açılmasıyla ilgili VOA Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Yaman Akdeniz, "Sulh ceza hakimliği Wikipedia'ya ya da başka bir platforma erişimi engelleyebilir, tehlike geçmedi" dedi.
Komedyen Şahan Gökbakar, yaklaşık 3 yıl sonra erişim yasağı kaldırılan Wikipedia hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duyduğu memnuniyeti gösterdi.
Wikipedia'nın Türkiye'de erişime açılmasının ardından konuşan Wikimedia Vakfı “Türkiye halkıyla yeniden bir araya gelmekten mutluyuz " dedi.
Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Wikipedia'nın erişim engelini kaldırdı.
Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin Wikipedia'ya erişimin engellenmesine ilişkin kararı kaldırmasının ardından, BTK da Wikipedia'yı erişime açtı.
İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın erişim engeli 2,5 yıl sonra kaldırılarak kullanıma açıldı.
Son dakika: 2017 yılından bu yana Türkiye'de erişime kapalı olan internet ansiklopedisi Wikipedia, 2,5 yıl sonra erişime açıldı.
Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Türkiye'de 29 Nisan 2017 tarihinden bu yana erişime kapalı olan Wikipedia'nın açılmasına yönelik kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) gönderdi.
Wikipedia yasağını kaldıran AYM kararının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında Wikipedia'nın erişime açılıp açılmadığına dair soru işaretleri doğdu. BTK konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışmaların sürdüğünü ve resmi bir açıklama yapılacağını duyurdu.
Wikipedia yasağının ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna hükmeden AYM'nin kararının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında Wikipedia yeniden erişime açıldı.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruda verdiği ihlal kararının gerekçesi açıklandı.
Anayasa Mahkemesi'nın (AYM) Wikipedia gerekçeli kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna ulaşmasının ardından Wikipedia'nın Türkiye'de yeniden erişime açılması bekleniyor
Anayasa Mahkemesi'nin, Wikipedia'nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi, resmi gazetede yayımlandı.
Son dakika: 29 Nisan 2017'den beri erişime kapalı olan Wikipedia'yla ilgili mahkeme kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ulaşınca Wikipedia erişime açılacak.
Türkiye’de 2 buçuk yılı aşkın süredir erişim yasağı bulunan, dünyanın en büyük çevrimiçi ansiklopedisi Vikipedi için İngiltere’deki Türkçe konuşan gönüllülere “içerik üretme eğitimi” verildi. Etkinliği düzenleyenler, “herkes kendi anadilinde bilgiye kolayca ulaşabilmeli ve içerik hakkında söz sahibi
Anayasa Mahkemesi çokluğuyla, Türkiye'de Wikipedia'ya erişimin engellenmesinin hak ihlâli olduğuna hükmetti.
Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruyu karara bağladı.
Anayasa Mahkemesi: Wikipedia'ya erişim engeli hak ihlalidir
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruyu karara bağladı.
Son dakika: Wikipedia için Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'ndan karar çıktı. Anayasa Mahkemesi, dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'nın erişime engellenmesini hak ihlali saydı. Bu karar sonrası Nisan 2017'den beri erişime kapalı olan Wikipedia yeniden açılacak.
Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia'ya erişim yasağını 26 Aralık'ta gündemine alacağı haberinin ardından, 2017'den bu yana Türkiye'de uygulanan yasağın kalkıp kalmayacağı merak konusu. VOA Türkçe'ye konuşan Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, platformun yeniden yayında olabileceğinden umutlu.
Siteye erişim, bazı yorum ve yazıların Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalıştığı iddiasıyla 29 Nisan 2017'de engellenmişti.
Rusya kitlesel çevrimiçi ansiklopedi Wikipedia'ye alternatif olması için ulusal ansiklopedisini internet ortamına taşımaya hazırlanıyor
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ovit Tüneli'nin yalnız bölge için değil ülke için bir vizyon ve tarihi yatırım olduğuna işaret ederek, Kırık Tünelinin projenin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve mutlaka gerçekleştirileceğini belirtti.
Wikipedia'nın kurucu ortaklarından Jimmy Wales, kullanıcıların bağışlarıyla ayakta duracak yeni bir sosyal medya platformu kurdu.
Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan başvuruyu Genel Kurul'a sevk etti.
Anayasa Mahkemesi Wikipedia'ya yönelik yayın yasağına ilişkin bireysel başvuruyu genel kurula sevk etme kararı aldı.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Wikipedia'ya Türkiye'de getirilen erişim yasağının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile uyumlu olduğunu kanıtlaması için Türkiye'ye 31 Ekim'e kadar süre verdi.
Rusya, internette ülke karşıtı propaganda ürettiği gerekçesiyle Wikipedia'ya alternatif bir dijital ansiklopedi kurmak için harekete geçti.
Wikipedia'nın kurucusu Dr. Larry Sanger, sosyal medya platformlarının kullanıcı verilerini kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek bir grev çağrısı yayımladı.
Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'yı yöneten Wikimedia Vakfı, Türkiye'nin iki yıl önce getirdiği erişim engeli kararını yüksek mahkemelere yaptıkları başvuruların sonuçsuz kalması üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdıklarını duyurdu.
Türkiye’de iki yıldır erişime kapalı olan internet ansiklopedisi Wikipedia sitesini bünyesinde barındıran Wikimedia Vakfı, Türk mahkemelerinden cevap alamayınca davayı AİHM'e taşıdığını duyurdu
Wikipedia, Türkiye'deki erişim engeli ile ilgili kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyor.
Wikipedia'nın kurucularından Jimmy Wales, Davos Zirvesi için bulunduğu İsviçre'de euronews'a konuştu.
Büyük web siteleri, kullanıcıların güvenli parola seçimi yapmaları konusunda ilgisiz davranıyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.