Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla düzenlenen 'HIV/AIDS Farkındalık Semineri'nde, uzmanlar HIV/AIDS'in hala önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladı. Seminere, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve sağlık çalışanları da katıldı.
Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) HIV/AIDS Çalışma Grubu, 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında “UNAIDS 2023 raporuna göre; dünya genelinde 39 milyon insanın HIV ile yaşadığı, 1,3 milyon insanın yeni tanı aldığı ve HIV/AIDS ile ilişkili nedenlerle 630 bin kişinin yaşamını yitirdiği bilinmektedir. Toplum öncülüğündeki kuruluşlara küresel HIV mücadelesinde daha büyük bir ivme kazandırabilir ve AIDS'in sona ermesine doğru ilerlemeyi hızlandırabilir. Unutmamak gerekir ki AIDS'i sona erdirmek, AIDS'i sona erdirmemekten çok daha az maliyete sahiptir. Tüm üyelerimizi, ülkemiz ve tüm dünyadaki pandeminin sona ermesi için konu hakkında hassasiyete davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.
Türk Dermatoloji Derneği Veneroloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Osman Köse, 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında yaptığı açıklamada, AIDS'in son 6 yılda 4 kat arttığını ve önlem alınmazsa 2030 yılına kadar yüzde 113 artarak toplam olgu sayısının 75 bin civarına ulaşacağını belirtti. Köse, tüm vatandaşlara, deri hastalıklarının belirtilerinin aşırı bir şekilde ortaya çıktığı durumlarda hemen dermatoloğa başvurmalarını ve şüpheli durumlarla karşılaşanların hemen test yaptırmalarını önerdi.
Birleşmiş Milletler'e bağlı UNAIDS kuruluşu, AIDS ve hastalığa neden olan HIV virüsü hakkında küresel raporu dün Kanada'da açıklayarak Kovid-19 salgını ve diğer küresel problemler sebebiyle AIDS ile savaşın tehlike altında olduğunu vurguladı.
Son dakika habere göre - AIDS artık ölümcül değil kronik bir hastalık! 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle düzenlenen seminerde bir araya gelen uzmanlar toplum tarafından ayrımcılığa uğrayan ve korku oluşturan AIDS'in uygulanan tedaviler sonucu artık ölümcül değil kronik bir hastalık olarak seyrettiğini vurguladı.
Edinilen son dakika gelişmesine göre ABD'de Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'nin (CDC) Küresel Sağlık Merkezi misyonu sağlık dalında 2020'nin en çok ilgi gören 5 hikayesini yayımladı.
BM, Dünya AIDS Konferansı'nda dünya genelinde yaklaşık 12 milyon 600 bin AIDS hastasının tedavi olanaklarına ulaşamadığına dikkat çekti.
Açılışını ABD Başkanı Donald Trump'ın yapacağı 50. Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında "Sürdürülebilirlik kalkınma hedefleri" ana konusuyla gerçekleştirilecek.
Bilecik'te üniversite öğrencileri AIDS hakkında bilgilendirilerek, kırmızı kurdele dağıtıldı.
Dünya genelinde Edinilmiş Bağışıklık Eksikliği Sendromu (AIDS) nedeniyle geçen yıl yaklaşık 770 bin kişi yaşamını yitirdi.
Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, "2010 yılında HIV pozitif'li (AIDS) kişi sayısı 539 iken 2018 yılında bu sayı 7 kat artış göstererek 3 bin 719 olmuştur" dedi.
1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) şu anda HIV salgını bulunmadığı bildirildi.
Dünyada HIV enfeksiyonunun yayılım hızı düşme gösterirken, Türkiye'de özellikle son yıllarda bir artış gözlemlendiğini kaydeden Doç. Dr. Gülfem Terek Ece "Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu yılın mart ayı itibariyle 17 bin 884 vaka bildirilmiştir" dedi.
1 Aralık Dünya AIDS Günü'nün bu yılki temasının 'Durumunuzu bilin' olduğunu anlatan Ateşoğlu, "Amaç, bu kişilere ulaşarak onları bilgilendirmek, kaliteli bakım ve önleme hizmetlerini ulaştırmak" dedi.
HIV ve AIDS'e dair en büyük sorunlardan biri de hastalığın kendisi değil, hastalığın bulaşıcı yönüyle ilgili olarak bilinen yanlışlar. HIV ve AIDS'e dair doğru bilinen yanlışları sizler için derledik. İşte HIV ve AIDS'e dair bilinen 12 yanlış bilgi..
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.