TBMM Bebek Ölümlerini Araştırma Komisyonu'nda sunum yapan TOBB Sağlık Hizmetleri Meclisi Başkanı Banu Küçükel, "Benim bu olayla ilgili birinci tespitim, hizmet alım sistemi. Bir sağlık kuruluşu düşünün ki bir sağlık hizmeti bir kişiye veya bir şirkete taşere edilmiş olsun.
Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nden TÜBA Şeref Üyesi seçilen ilk akademisyen oldu.
Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Eray Yaz, yürürlüğe giren Özel Hastaneler Yönetmeliği'nin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan hastanelerin alabileceği ücretlerle ilgili sınırlamalar getirildiğini belirten Yaz, belirlenen sınırın aşılması durumunda cezai müeyyidelerin artırılacağını ve fahiş fiyat uygulanamayacağını vurguladı.
Atatürk Üniversitesi'nde 'Üreten Sağlık Modeli' tanıtımı ve protokol imza töreni yapıldı.
Rektör Altun, 2024'te zirveye çıktıklarını belirterek, 2025'te kalıcı olmak istediklerini açıkladı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Üreten Sağlık Modelimiz, inşallah 'Milli Sağlık Teknoloji' hamlemizin lokomotifi olacaktır.
SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle 'Üreten Sağlık Modeli'ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Üniversitelerimizi ve özel sektörümüzü 3'lü sarmal modelimizle bir araya getiriyoruz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı programda 2002 yılından bugüne Türkiye'de sağlık sisteminde büyük bir dönüşüm gerçekleştiğini söyledi. Konuşmasında bir de müjde veren Memişoğlu, TÜSEB tarafından desteklenen bilimsel çalışmalarda sağlık hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanacağını ifade etti.
Sağlık Bakanı, tanı ve teşhis ürünlerine Ar-Ge desteğini iki katına çıkaracaklarını açıkladı.
Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yavuz Nuri Ertaş, nanotıp alanında geliştirdiği kanser tedavi yöntemleri ile 2024 TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, kanser tedavisinde daha az yan etki ile daha etkili sonuçlar almayı hedefleyen yenilikçi araştırmaları nedeniyle verildi.
Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yavuz Nuri Ertaş, nanotıp alanında yaptığı üstün nitelikli çalışmalar nedeniyle 2024 TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. Kanser tedavisinde nanoparçacıkların kullanımıyla daha az yan etkiyle etkin bir tedavi sunmayı amaçlıyor.
Bennur Karaburun Ateş, epidural stimülasyon ve kök hücre nakli ile kollarını ve ayaklarını oynatmaya başladı.
Düzce Üniversitesi'nde TÜSEB Proje Yazma Atölyesi, öğrencilere ve araştırmacılara fayda sağladı.
GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Nur Baran Aksakal, aşının halk sağlığı için taşıdığı kritik önemi vurgulayarak, "Aşı hayat kurtarmak, hastalıkları önlemek, yoğun bakım yatışlarını ve sakatlıkları azaltmak için bilinen en etkili ve...
Karabük Üniversitesi, doğum süreçlerini iyileştirmek için sanal gerçeklik uygulaması geliştiriyor.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye ihtilafını diyalog yoluyla çözme çağrılarımız eski rejim tarafından küstahça reddedilmiş, ülkemizin uzattığı elin değeri bilinmemiş, manası anlaşılmamıştır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından rejimin devrildiği Suriye ile ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "Ülkemizin uzattığı elin değeri bilinmedi. Esad, zulüm ile abat olunamayacağını görerek kaçtı." dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu,"Aile hekimlerini çok önemsiyoruz.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Türkiye'nin dijital sağlık alanında dünya çapında marka haline geldiğini duyurdu.
SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin dijital sağlık alanında dünya çapında marka ülke haline geldiğini, yeni dönemde hekimlere bilim üretmeleri noktasında destek vereceklerini açıkladı.
Sağlık Bakanı, dijital dönüşümün sağlık hizmetlerine etkisini vurguladı ve Türkiye'nin ilerlemesini açıkladı.
TBMM, GSS prim borçlarının silinmesini ve muayene katılım paylarının artırılmasını kabul etti.
YAPAY zeka ve ileri teknolojiler sayesinde artık kalp damar hastalıklarından ölümleri engellemek mümkün olabiliyor.
Bakan Memişoğlu, aile hekimlerine güvenip gelirlerinin artacağını vurguladı ve yeni mevzuat müjdeleri verdi.
Sağlık Bakanı, özel hastaneler için mevzuat çalışmaları, normal doğum teşviki ve sağlık okuryazarlığını artıracak.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, planlanan yeni projeleri anlattı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Özel hastaneler mevzuatını tamamen yeniliyoruz. Özel hastanelerde mevzuat açısından bazı değişikliklere ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin tamamı aynı standartta hizmet vermek zorunda." dedi.
Kongrede yapay zeka ve Kalp Ekibi'nin önemi vurgulandı, kadınlarda kalp hastalıkları ele alındı.
Kardiyovasküler hastalıklar, Türkiye'de kadın ölümlerinin %40'ına neden oluyor. Farkındalık önemli.
GİYİLEBİLİR sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren Türk bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü'ne layık görüldü.
SAĞLIK Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından 10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı başladı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Üreten Sağlık Modeli ve TÜSEB'in çabaları yalnızca Türkiye'de değil, Türk dünyasında ve dost ülkelerde de sağlık alanında önemli bir rol üstlenmektedir.
Bakan Memişoğlu, yerli üretimi desteklemenin ve sağlık sistemlerinin dayanıklılığının önemini belirtti.
Malatya'da 12. Gastroenteroloji Cerrahisi ve 2. Ulusal Karaciğer Nakli kongreleri başladı.
Yenidoğan çetesi olayına dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Ögretim Üyesi Önder Yüksel Eryiğit, "Tıp etiği ve denetim doğru zamanında yapılırsa bu işlerle ilgili sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Tabii bu arada birçok sağlık çalışanı var özel sektörde. İşini doğru yapan birçok arkadaşımız var hem kurum olarak hem kişi olarak. Sanki bütün sektör yanlış işler yapıyormuş gibi bir algı oluşturulmasında çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, hekimliğin etik değerlerini ve empatiyi önemle vurguladı.
Bakan Memişoğlu, sağlıkta bütüncül hizmet ve yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar yapacaklarını belirtti.
Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinde bütüncül yaklaşımı ve teknoloji üretiminin önemini belirtti.
Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin sağlıkta bilgi üreten lider ülke olma hedefini vurguladı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarının entegre şekilde hareket ettiği bütüncül sağlık hizmetinin oluşturulmasına yönelik yeni bir mevzuat üzerinde çalıştıklarını bildirdi.
Bursa'da 11. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri kapsamında Yalın Hastane Kongresi açıldı.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, 65 milyon dolarlık yatırımla açılan merkezde tıp eğitimi verileceğini duyurdu.
İstanbul ve Ordu'dan 5 lise öğrencisi, yapay zeka ile mamografi kitle tespiti yaparak ödül aldı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Biz doğal olan normal doğumu özellikle ebeler eşliğinde teşvik etmek istiyoruz ve bu konuda da bir eylem planı hazırladık, inşallah bütün paydaşlarımızla da bunu başarılı hale getireceğiz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen 'Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sağlık sektöründe yeni bir ufuk açmak gerektiğini ve üretimle ilgili çalışmalara destek olacaklarını belirtti.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 'Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı'na katıldı. Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık sektöründe ana oyuncu olması gerektiğini ve sağlıkla ilgili yeni şeyler üretip sunması gerektiğini belirtti.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM), 3D yazıcı teknolojileri ve dijital yazılım ile kişiye özel ürettiği medikal implantlarla yurt dışı pazarında da yer almayı hedefliyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Bugüne dek toplam 18 bin 597 adet geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulayıcı sertifikası verildiğini açıkladı. Bakan Koca, Emine Erdoğan'a geleneksel tıbbın simgesi "hayat ağacını" hediye etti.
Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ) yapılan bir proje ile Türk arı sütü, cilt sorunlarının çözümünde kullanılmak üzere çok fonksiyonlu cilt maskesi üretimine olanak sağlayacak. Proje kapsamında arı sütünün potansiyeli açığa çıkarılacak ve ticarileşme potansiyeli taşıyan bir ürün olan arı sütü katkılı hidrojel cilt maskesi geliştirilecek.
Türkiye Sağlık Enstitülerinin (TÜSEB) yeni başkanı Prof. Dr. Hakan Eroğlu oldu. Eylül 2020'den bu yana başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Erhan Akdoğan, görevini Prof. Dr. Eroğlu'na devretti. Akdoğan, TÜSEB bünyesinde yapılan çalışmaları ve üretilen yerli aşı ve tanı kitlerini vurgulayarak, yeni başkana başarılar diledi. Prof. Dr. Hakan Eroğlu ise TÜSEB'nin inovatif ürünlerle ülkeye katkı sağladığını belirterek, kurumsal kültür ve ekip çalışmasının önemine değindi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırma Merkezi, çocuklarda hayati risk yaratan GM1 Gangliosidosis hastalığında ameliyatsız beyin içi gen tedavi yöntemini başarıyla uyguladı. Ayrıca, fenilketonüri hastalığında da gen tedavisi çalışmaları yürütülmektedir. Merkez, Türkiye'nin ilk ileri tedavi yöntemleri ve ilaç geliştirme çalışmalarına odaklanmaktadır.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Türkiye Sağlık Endüstrileri Başkanı (TÜSEB) Prof. Dr. Erhan Akdoğan'ı ağırladı. SUBÜ'nün sağlık teknolojileri ve sağlık endüstrilerinde yerlileşme çalışmaları, geliştirdiği ürünler ve planlanan projeler TÜSEB Başkanı'nın katıldığı toplantı ve birim gezisiyle ele alındı. Toplantıda, SUBÜ'nün Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri değerlendirildi ve TÜSEB'in sağlık bilimi ve teknolojilerine yönelik destek modelleri üzerinde istişarelerde bulunuldu.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), bünyesindeki öğretim elemanlarının yürüttüğü araştırmaların bilimsel ve teknolojik etkileriyle öncü çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2023 yılında ESOGÜ'de TÜBİTAK, TÜSEB, BEBKA ve AB gibi kurumlar tarafından desteklenen birçok proje hayata geçirildi.
TBMM Genel Kurulu, Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerine başladı. Ayrıca, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bütçeleri de ele alınacak. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bütçeler üzerinde ilk sözü aldı.
Türkiye'de kamu ve üniversite hastaneleri içerisinde ilk kez Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygulamaya alınan "amiloid PET" görüntülemesi sayesinde Alzheimer, belirtilerin ortaya çıkmadığı erken evrede tespit edilebiliyor.
Emre Can URAN / İSTANBUL, DÜNYANIN en önemli kanser merkezlerinin başında gelen MD Anderson Cancer Center'da yaklaşık 30 yıldır pek çok çığır açan araştırmaya imza atan Türk bilim insanı Prof. Dr.
İlaç geliştirme ve biyofizik alanlarında yapmış olduğu çalışmalarıyla tanınan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı, Amerikan Biyofizik Derneği'nin 2024-2026 dönem Türkiye Elçisi oldu.
Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Nuri Ertaş, kanserli farelere X ışınlarına ilave olarak akıllı 'nanoparçacıklar' ile uyguladığı radyoterapide olumlu sonuç elde etmeyi başardı. Nanoparçacıkların kanserli bölgeyi tanıyarak etkili sonuçlar sağladığı belirtildi.
İstanbul'da düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda konuşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Al-Ahli Arab Hastanesine yapılan saldırıyı bir hekim olarak 'insan vicdanında bir yıkım' olarak değerlendiriyorum.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni'ne gönderdiği video mesajda, 'Bu sene 9'uncusu düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı sağlık alanındaki iş birliği potansiyelimizin tam anlamıyla harekete geçirilmesi noktasında çok önemli roller üstlenmektedir.
Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyhan Çankaya'nın hazırladığı proje, fıstık topu kullanımının doğum hafızası, doğum memnuniyeti, doğum süreci ve yeni doğanın sağlık durumu üzerindeki etkisini araştırıyor.
Türkiye'de ilaç Ar-Ge faaliyetlerinin arttırılması ve bu alanda uluslararası düzeyde söz sahibi olunması amacıyla kurulan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Eczacılık Fakültesi, Hesaplamalı İlaç Tasarım Merkezi (HİTMER) ile de farklı hastalıklara karşı yeni ilaçların belirlenmesi ve...
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bilim insanları, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığına yönelik genetik temelli tedavi geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. DMD hastalığı, çocuklarda oturma ve hareket etme kabiliyetinde kısıtlılığa neden olan ve ilerleyen yaşlarda kas yıkımı ile zayıflığa yol açan bir rahatsızlıktır. Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Taghizade'nin yürüttüğü çalışmalarda olumlu sonuçlar elde edilmeye başlanmıştır. Çalışmalarda, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteği ve üye ailelerin katkılarıyla hücre araştırma merkezinde 5 farklı genetik tedavi yöntemi denenecektir. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, araştırmanın önemine vurgu yaparak olumlu sonuçlar alınmasını umut etmektedir.
Prof. Dr. Safa Barış, dünya tıp literatürüne kazandırdığı hastalığın tedavisini de bulmayı başardı Hastalığı dünyada ilk kez bulan Türk doktor tedavisini de buldu Kalıtsal bağışıklık hastalığı olan ve ağır alerjik problemlere sebebiyet veren "STAT6 Fonksiyon Kazanımı Hastalığı"na yol açan...
DEPREM bölgesinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay olmak üzere 3 ilde incelemede bulanan Halk Sağlığı Komisyonu üyelerinden Prof. Dr. Recep Öztürk, "Şu anda Türkiye'nin başka bir ilinde görülen enfeksiyonlar kadar burada da bulaşıcı hastalık görüyoruz şeklinde ki bu doğaldır.
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) getirilen yeniliklerin ardından, günlük 30 bin muayenenin yapıldığı hastanede yüzde 30-35 düzeyindeki randevuya gelmeme oranlarının yüzde 10'a kadar gerilediğini söyledi.
Son dönemde piyasada bazı ilaçların bulunamamasıyla ilgili harekete geçen Sağlık Bakanlığı, sorunu üç adımla çözecek. Atılacak adımları "Üreticiler için yeni kur düzenlemesi", "Az bulunan ilaçların ihracatının bir süreliğine durdurulması", "İlaç hammadde alımının güvenilir şartlara kavuşması" diye sıralayan Bakan Koca, "Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz." ifadelerini kullandı.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da ilaç sektörünün tüm paydaşlarının yöneticileriyle bir araya geldi.
TBMM Genel Kurulunda kesintisiz 12 gün devam edecek 2023 yılı bütçe görüşmeleri bugün başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma esnasında AK Parti sıralarındaki katılım azlığı dikkatlerden kaçmazken, fotoğrafları CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medyadan paylaştı. Tanal, "Dört dönemdir parlamentodayım. AK Parti milletvekilleri bu yılki bütçe görüşmelerine en az katıldıkları, heyecansız süreci izliyoruz. Sıralar boş" dedi.
TBMM Genel Kurulunda kesintisiz 12 gün devam edecek 2023 yılı bütçe maratonu bugün itibariyle başlıyor. Bu hafta Meclis ve 15 bakanlığın bütçesi masaya yatırılacak. Yarın Adalet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, çarşamba günü ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek.
Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 21 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sunuşuyla başlayan ve komisyonda kabul edilen 2021 kesin hesap ile 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinin 5 Aralık'ta başlayacağını bildirdi.
Koronavirüste son durumu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının 3 binlerde olduğunu belirterek, "Büyük bir artış beklenmiyor" derken koronavirüs ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarının birbiriyle karıştırıldığını, bu nedenle tek kitle tüm testlerin yapılabileceğini söyleyerek, "Yerli üretim kit muhtemelen 1 ay içinde kullanıma girecek" ifadelerini kullandı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığı 2023 yılı bütçesi görüşmelerinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye'nin sağlık alanında da çağ atladığına vurgu yaparak, 'Bu alanda da ufku açan sayın cumhurbaşkanımızdır dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ankara’da Covid-19 hastalarının yüzde 63’ü şehir hastanesinde tedavi edildiğini” söyledi. Koca, “Şehir hastanesi olmasaydı Ankara’da neler yaşanırdı? Şehir hastanelerinde ne hasta sayısında ne yatak doluluk oranında ne yoğun bakım doluluk oranında ne ameliyat sayısı ile ilgili herhangi bir garanti söz konusu değildir. Yatak doluluk oranı dahil olmak üzere. Şehir hastanelerinde garanti olarak ödenen tek bedel, kira bedelidir” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastası bebekler için umut olacak gelişmeyi açıkladı. SMA Bilim Kurulu'nun etkisini göstermiş 2. bir ilacın kullanılmasını önerdiğini belirten Bakan Koca, "Bu ilacın kullanıma alınması için işlemleri başlattık." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçesi ile ilgili milletvekillerinin sorularını cevapladı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.